6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFolclorul mai tare decit fotbalul

Folclorul mai tare decit fotbalul

Consiliul Judetean Gorj a cuprins in proiectul de buget pe anul 2005 cota de finantare pentru echipa de fotbal Pandurii Tirgu Jiu. Spre deosebire de anul trecut, cind CJ Gorj a participat cu suma simbolica de 190 de milioane de lei, acum presedintele Ion Calinoiu a propus sa sustina echipa lui Sandoi cu un miliard si jumatate de lei. Suma este insa ridicola fata de nevoile unei formatii care isi propune sa evolueze in Divizia A si care vine de la unul dintre actionarii si membrii fondatori ai gruparii gorjene.

Alaturi de USMO, SNLO si Primaria Tirgu Jiu, Consiliul Judetean Gorj este unul dintre actionari, dar nu este reprezentat in Consilul de Administratie al clubului. „Din partea CJ nu mai e nimeni in conducere. Nu avem voie sa facem parte din staff. Sintem doar actionari cu participare la buget si la infiintare sau desfintare. Am si convenit sa lasam sa conduca doar sindicatele“, a sustinut Calinoiu, care e convins ca institutia pe care o conduce nu ar avea sustinerea in totalitate a gorjenilor, vrea sa dea doar un exemplu de a atrage capitalul privat la Pandurii.

Dar, cind vine vorba despre sustinerea profesionisilor din Ansamblul „Doina Gorjului“, lucrurile se schimba. Consiliul Judetean nu mai are nevoie de „sustinerea in totalitate a gorjenilor“ si le ofera o suma de zece ori mai mare decit cea alocata fotbalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS