21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea s-a desprins in Premiership

Chelsea s-a desprins in Premiership

Ivorianul Didier Drogba a rezolvat inca din start meciul pe care Chelsea l-a disputat pe teren propriu cu Middlesbrough, marcind in minutele 15 si 17, iar albastrii au acum sapte puncte in fata lui Arsenal. Apararea lui Mourinho a functionat din nou perfect, portarul Cech primind doar opt goluri in cele 22 de meciuri jucate in campionat.

Arsenal a remizat pe „Highbury“, dar a evitat infringerea in final, gratie golului marcat de suedezul Ljungberg (’75), aflat la a treia reusita in doua etape, Manchester City deschizind scorul in prima repriza prin Wright Phillips (’31). Dupa ce a pierdut contactul cu Chelsea, managerul lui Arsenal, Arsene Wenger, s-a decis sa profite de perioada de mercato si sa intareasca echipa. Avindu-i indisponibili pe Gilberto Silva (accidentat) si Edu (in conflict cu clubul deoarece nu si-a prelungit contractul), tehnicianul francez vrea sa-i transfere pe Mathieu Bodmer (22 de ani) de la Lille si pe Abdoulaye Meite (24 de ani) de la Marseille.

Apel la tehnologie

Manchester United a fost salvata de la dezastru de arbitrul asistent Ray Lewis, in meciul de pe teren propriu cu Tottenham, incheiat 0-0. In ultimul minut al partidei, mijlocasul londonez Pedro Mendes a sutat de la 45 de metri, surprinzindu-l pe portarul Roy Carroll, care a scapat incredibil mingea in poarta si a revenit abia dupa ce balonul depasise linia portii cu aproximativ un metru. Surpriza insa, deoarece jocul a continuat, arbitrul asistent Ray Lewis trecind peste aceasta faza ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. Ambii antrenori au afirmat dupa meci ca ar trebui folosite reluarile pentru o astfel de faza.

„Nu a fost vorba de citiva milimetri sau centimetri, mingea a intrat un metru in poarta. Nu il consider vinovat pe arbitru, dar ar trebui sa beneficiem de tehnologia din zilele noastre in aceste cazuri“, a afirmat dupa meci antrenorul lui Spurs, Martin Jol.

„Cormorani“ la infirmerie

Liverpool a demonstrat ca esecul cu Chelsea a fost doar un accident produs de arbitri si a cistigat in deplasarea de la Norwich. Trupa lui Rafa Benitez a intrat insa intr-o zodie neagra a accidentarilor, portarul Kirkland devenind indisponibil pentru trei luni, dupa ce, cu trei zile in urma se accidentase grav si Xabi Alonso. Cei doi s-au alaturat lui Smicer si D. Cisse, abonati pe termen lung la infirmerie, antrenorul spaniol neavindu-i la dispozitia in aceasta perioada nici pe Baros, Josemi si Kewell. In acest moment, portarul polonez Jerzy Dudek are doar un contracandidat artificial, Paul Harrison, de la echipa de tineret, „cormoranii“ incercind achizitionarea unui alt goal-keeper, variantele fiind Scott Carson (Leeds), Mark Schwarzer (Middlesbrough) si Ali Al-Habsi (Oman).

Alte rezultate ale etapei a 22-a: Norwich – Liverpool 1-2 (Jarvis ’88 / L. Garcia ’58, Riise ’63), Blackburn – Charlton 1-0 (Emerton ’41), Crystal Palace – Aston Villa 2-0 (A. Johnson ’33, ’65 – p), West Bromwich Albion – Newcastle 0-0, Birmingham – Bolton 1-2 (Upson ’66 / Diouf ’17, Nolan ’90), Everton – Portsmouth 2-1 (A. Stubbs ’29, Osman ’90 / Yakubu ’31). In clasament, Chelsea conduce cu 55 de puncte, urmata de Arsenal cu 48 de puncte, Manchester United (44 p), Everton (43 p) si Liverpool (37 p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS