11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRobby Gordon continua sa surprinda

Robby Gordon continua sa surprinda

Pilotul american Robby Gordon continua sa surprinda la Raliul Dakar, avind evolutii care i-au lasat cu gura cascata pe specialistii din domeniu. Dupa ce a devenit primul automobilist din tara lui care s-a impus intr-o etapa a acestei competitii, chiar in runda inaugurala, Gordon a terminat invingator si in etapa a patra.

Aceasta runda s-a desfasurat luni, intre localitatile Rabat si Agadir, pe un traseu de 666 de kilometri, alcatuit din doua legaturi de 122 si, repectiv, 421 de kilometri, plus o proba speciala de 123 de kilometri. Robby Gordon, care piloteaza un Volkswagen, a fost cronometrat cu timpul de o ora, 14 minute si o secunda. El a fost urmat, in ordine, de Peterhansel (Mitsubishi; la 53 de secunde), Saby (Volkswagen; la un minut si opt secunde), Alphand (Mitsubishi; la un minut si 24 de secunde), Kleinschimdt (Volkswagen; la doua minute si zece secunde), Kankkunen (Volkswagen; la doua minute si 40 de secunde), De Mevius (Nissan; la doua minute si 49 de secunde), De Villiers (Nissan; la doua minute si 58 de secunde), Vatanen (Nissan; la trei minute si 31 de secunde) si Al Attiyah (BMW; la trei minute si 35 de secunde).

In ceea ce priveste motociclistii, ei au avut o zi de pauza, la ora la care era prevazut startul in cursa fiind o ceata deasa, care a determinat anularea probei din motive de securitate. Motociclistul francez Cyril Despres nu a parut deranjat de faptul ca etapa a patra a fost anulata: „Nu sint foarte dezamagit pentru ca s-a anulat aceasta etapa. Astfel de intimplari fac parte din competitie. Anul acesta concureaza 230 de motociclete, ceea ce este foarte mult, iar organizatorii nu pot lasa cursa fara un minimum de securitate. Sper ca nu se va mai intimpla sa se anuleze vreo etapa la aceasta editie a raliului. In afara de asta, ziua a fost placuta. A fost ca o scurta vacanta in Africa.“

In competitia „greilor“, etapa a patra a fost cistigata de rusul Vladimir Tchagin, care piloteaza un autocamion Kamaz, el fiind cronometrat cu timpul de o ora, 28 de minute si 38 de secunde. Urmatoarele noua pozitii in ierarhia acestei curse au fost ocupate, in ordine, de G. De Rooy (DAF; la un minut si 34 de secunde), Kabirov (Kamaz; la un minut si 57 de secunde), Mardeev (Kamaz; la patru minute si o secunda), Tomecek (Tatra; la patru minute si 17 secunde), Stacey (MAN; la cinci minute si 13 secunde), Loprais (Tatra; la cinci minute si 15 secunde), De Azevedo (Tatra; la cinci minute si 35 de secunde), Van Ginkel (Ginaf; la sase minure si 52 de secunde), Duisters (DAF; la sase minute si 56 de secunde).

Runda a cincea a Raliului Dakar s-a desfasurat ieri, intre localitatile Agadir si Smara. Traseul a avut o lungime de 654 de kilometri, fiind alcatuit din doua legaturi de 240 si, respectiv, de 33 de kilometri, plus o proba speciala de 381 de kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS