14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimera Division, cel mai puternic campionat din lume

Primera Division, cel mai puternic campionat din lume

Federatia Mondiala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS) a desemnat drept cel mai puternic, spectaculos si competitiv campionat din lume pe cel spaniol, dupa ce a luat in considerare toate rezultatele inregistrate de echipele de club din fiecare tara pe parcursul anului 2004, atit in competitiile interne, cit si in cele internationale. Primera Division s-a clasat pe primul loc, cu 1.189 de puncte, la o diferenta de numai cinci puncte fata de campionatul Angliei. Pozitia a treia a acestei ierarhii este ocupata de Serie A, campionatul italian fiind la egalitate cu cel brazilian, 1.010 puncte. Pe locul patru se afla Premier Division, cu 999 de puncte, cu o suta mai multe decit Bundesliga.

In ceea ce priveste campionatul nostru intern, sintem departe de marile puteri, Divizia A fiind a 30-a in acest clasament, la egalitate cu competitia din Israel. „Liga lui Mitica“ a acumulat 388,5 puncte si este devansata, printre altele, de campionatele Tunisiei, Boliviei, Senegalului, Africii de Sud si Ecuadorului. IFFHS a stabilit si cei mai buni marcatori din 2004, lider in acest clasament fiind iranianul Ali Daei, care a marcat anul trecut 17 goluri in 16 meciuri disputate cu nationala tarii sale. Daei este si fotbalistul care are cele mai multe reusite pentru nationala de-a lungul timpului, 103, devansindu-i pe mult mai celebrii Puskas (84 de goluri) si Pele (77), intr-un clasament in care Hagi ocupa locul 69, cu 35 de goluri.

Pe locul al doilea al ierarhiei stabilita pe baza numarului de goluri inscrise de jucatori pentru echipele reprezentative intr-un an s-a clasat Carlos Tevez, campion olimpic la Atena cu nationala Argentinei, pentru care a inscris 16 goluri. Pe pozitia a treia se situeaza, la egalitate, brazilianul Adriano si ivorianul Drogba, ambii cu cite 15 reusite. Ucraineanul Andrei Sevcenko, detinatorul „Balonului de Aur“, se afla abia pe locul 24.

Ultima data cind un fotbalist roman s-a clasat in primele zece pozitii ale acestui clasament a fost in 1994, Ilie Dumitrescu ocupind atunci locul sapte, dupa ce a inscris 11 goluri pentru reprezentativa tricolora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS