11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncepe campania de calificare la Europene

Incepe campania de calificare la Europene

In urma tragerii la sorti care a avut loc la sediul Federatiei Europene de Handbal de la Viena, s-au stabilit grupele de calificare pentru Campionatul European de handbal masculin, competitie care va avea loc in perioada 26 ianuarie – 5 februarie 2006, in Elvetia. Reprezentativa Romaniei a fost repartizata in grupa a III-a, alaturi de formatiile Ucrainei, Luxemburgului si Estoniei.

Iata programul meciurilor echipei antrenate de Lucian Risnita: 5 ianuarie 2005: Ucraina – Romania; 9 ianuarie 2005: Romania – Ucraina (Oradea); 12 ianuarie 2005: Romania – Estonia (Oradea); 16 ianuarie 2005: Estonia – Romania; 21 ianuarie 2005: Romania – Luxemburg (Oradea); 22 ianuarie 2005: Luxemburg – Romania (Oradea).

Daca va cistiga grupa, reprezentativa tricolora nu se va putea considera calificata direct. Astfel, potrivit regulamentului, cistigatoarele grupelor vor juca un play-off de calificare la turneul final, in sistem tur-retur. Turul acestui play-off este programat pe 11 iunie 2005, returul urmind sa aiba loc o saptamina mai tirziu.

Pentru campania de calificare la Europene, echipa care da cei mai multi jucatori la nationala este vicecampioana Dinamo Bucuresti (12), urmata de gruparea antrenata de Aihan Omer, campioana en-titre HCM Constanta. Antrenorul nationalei, constantean la origine, Lucian Risnita, a ales de la gruparea de pe malul marii 11 jucatori. Printre formatiile care mai dau handbalisti la nationala se numara si HC Minaur Baia Mare, dar si fosta formatie a actualului secund de la HC Oltchim, Gheorghe Ionescu, Steaua Bucuresti. Ambele grupari au la lotul national cite trei jucatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS