12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA inceput anul pe lista FIFA

A inceput anul pe lista FIFA

In fotbalul romanesc, arbitrii au fost caracterizati drept „raul necesar“, deseori fiind gasiti tapi ispasitori atunci cind o echipa pierde. „Cavalerii fluierului“ fac insa parte din joc si fara ei nu se poate, dupa cum a precizat in multe rinduri Ion Craciunescu, seful „fluierasilor“ romani. Unul dintre arbitrii craioveni care s-a afirmat in ultimul timp este Mihai Iliescu, pe care noul an l-a gasit pe lista FIFA, in primii zece tusieri din tara. Iliescu este arbitru din 1994, din vara lui 2001 debutind in Divizia A, unde a „asistat“ la 46 de meciuri. In tur, a oficiat 11 partide, plus patru in Cupa Romaniei, dintre care „dubla“ Dinamo – Dacia Unirea Braila.

Craioveanul are in palmares si meciuri internationale, cum ar fi FC Portadown – Jalghiris Vilnius 2-2, din turul I preliminar al Cupei UEFA, sau cele de la turneul „Under 19“ din Macedonia, contind pentru calificarea la CE, la care au participat echipele Frantei, Armeniei, Azerbaidjanului si cea a tarii gazda, si unde a fost urmarit si de Aron Schmidhuber, fostul „mentor“ al lui Alexandru Tudor, cel mai bine cotat „central“ roman. Iliescu a fost delegat si la partidele de la Cupa Regiunilor la fotbal amator, competitie care a avut loc la Cimpina si unde s-au „luptat“ Slovacia, Estonia, Letonia si Romania.

Mihai Iliescu a implinit ieri 30 de ani si tot ceea ce isi doreste este sa fie sanatos, „pentru ca de restul ma ocup eu“. „Am ajuns la ultimul nivel, pe lista FIFA, de acum totul depinde numai de centrali. Oricit ar fi de bun, nici un asistent nu va prinde o competitie sau un meci important afara daca nu exista si «centrali» de acelasi nivel. In plus, noi, arbitrii, am devenit cei mai fideli sustinatori ai echipei nationale, pentru ca depindem si de rezultatele tricolorilor. De acum inainte, la competitiile majore nu vor mai fi delegati decit arbitri din tarile calificate, iar brigazile vor fi de aceeasi nationalitate, pentru o mai buna colaborare. Astfel vor disparea arbitri din tari straine de fotbal, gen Sri Lanka, delegati la partide importante de la turnee finale“, a afirmat arbitrul craiovean, care le-a urat si celorlalti colegi de breasla din Banie sa faca pasul pe lista FIFA, „pentru ca au avut prestatii bune si sint bine vazuti de CCA“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS