10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania va intilni Cehia

Romania va intilni Cehia

Ratind obiectivul impus, clasarea pe unul din locurile 1-5, care ar fi adus automat si calificarea la urmatorul turneu final european (Suedia 2006), dar si la cel mondial de la anul, daca prindea semifinalele, Romania a trebuit sa intre in urne pentru a afla adversara din preliminariile CM din Rusia. Desemnata cap de serie la tragerea la sorti efectuata la Budapesta, nationala noastra a picat cu Cehia in barajul pentru calificarea la Mondialele care se vor desfasura in perioada 5-18 decembrie 2005, la Sankt Petersburg. In lipsa antrenorilor, reveniti in tara imediat dupa victoria de simbata cu Spania, Romania a fost reprezentata de secretarul federal Bogdan Macovei, membru al Comsiei tehnice a EHF, iar adversarul scos in cale tricolorelor este considerat unul accesibil.

Cehia a ocupat locul 15 la Europenele din Ungaria, iar ultimul meci direct dintre cele doua echipe a consemnat victoria Romaniei, 19-17 la CE 2002, intr-un joc pentru locurile 7-8. „Am cazut bine, nu ar trebui sa avem emotii pentru calificare. Asta insa nu inseamna ca nu trebuie sa fim atente, pentru ca orice este posibil“, a precizat Aurelia Bradeanu, una dintre jucatoarele folosite in mod regulat de Cornel Otelea la competitia din Ungaria.

Prima mansa a barajului va avea loc pe 11 sau 12 iunie 2005, in Cehia, returul urmind sa se desfasoare in Romania, pe 18 sau 19 iunie 2005. Celelalte partide din preliminariile europene: Suedia – Croatia, Olanda – Spania, Azerbaidjan – Austria, Macedonia – Serbia, Belarus – Ucraina, Polonia – Germania, Portugalia – Slovenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS