10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDisponibilizari in functie de achizitii

Disponibilizari in functie de achizitii

Desi nu s-a facut nici o achizitie pina la aceasta ora, s-ar parea ca oficialii olteni au intocmit o lista „neagra“, adica a jucatorilor la care se va renunta in aceasta iarna, cel mai probabil urmind a fi imprumutati altor echipe, inclusiv din Divizia B. Pe aceasta lista, neconfirmata, figureaza vreo opt jucatori aflati sub contract cu Universitatea: Tataru si Ungureanu (cei doi nu au evoluat nici un minut in prima echipa), Hoban, Preda, Jovanovic, Mircea Ilie, Borbely si Vigariu.

Chestionat asupra acestei probabile liste, antrenorul Pavel Badea a zimbit: „Probabil ca cei care i-au nominalizat pe acesti jucatori stiu mai bine decit mine. Nu imi dau seama de unde au aparut numele acestea, eu nu cunosc asa-zisa lista, nu am vorbit si nu am comunicat nimanui ca voi renunta la unii jucatori. Ca sa fie clar, o asemenea lista nu exista… deocamdata. Lotul pentru retur inca nu a fost stabilit“. Conform patronului Staicu, Universitatea s-ar putea desparti doar de Hoban si Tataru, dar totul se va stabili dupa ce lista de achizitii va prinde contur. O alta informatie, neconfirmata oficial, este ca, la plecarea in vacanta, Jovanovic ar fi solicitat rezilierea contractului.

Badea, insotit de antrenorul secund George Bita si de preparatorul fizic Adrian Tudor, s-a aflat ieri la Baile Govora, pentru a definitiva locatia cantonamentului din aceasta iarna. Pina la urma, dupa inspectarea conditiilor de pregatire, staff-ul craiovean a preferat Predealul pentru stagiul montan, oltenii alegind ca loc de cazare hotelul „Azuga“.

S-a intors Papura

Desi se vorbeste de doua reveniri, Papura si Gane, date ca si sigure, cei doi jucatori nu au inca rezolvate toate problemele legate de aceasta posibila reintoarcere acasa. Astfel, pentru Papura, clubul din Banie trebuie sa achite cipriotilor de la AEL Limassol 40.000 de dolari, bani care trebuie virati pina pe 15 ianuarie, Dinel Staicu fiind de acord cu aceasta suma. Fostul capitan al oltenilor a sosit duminica in Craiova, iar ieri-dimineata s-a prezentat pe Unirii 86, in vederea clarificarii situatiei lui, purtind o discutie in acest sens cu oficiali ai gruparii oltene.

Purtatorul de cuvint, Nicu Dolea, a afirmat: „Din cite mi

s-a spus de managerul Pavel Badea, Papura este al Craiovei in proportie de 99,9 la suta. El vrea sa vina acasa, iar clubul cipriot si-a dat acordul pentru rezilierea intelegerii. Ramin acum de perfectat actele.“ La rindul sau, Staicu a confirmat ieri ca cele doua parti, club si jucator, s-au inteles si asupra contractului lui Papura pina la vara.

Gane are oferte din Elvetia, Germania si Romania

Cazul lui Jerry Gane este destul de confuz. Ieri, Jerry a spus: „Nu am luat nici o decizie in privinta viitoarei echipe la care voi juca in acest retur. Am vorbit zilele trecute cu Badea, dar inca nu i-am dat raspunsul final. Eu nu am nimic de impartit cu Universitatea, mai ales ca in Craiova m-am consacrat. Conform insa actelor pe care le detin, sint acum liber de contract, chiar daca cei de la club nu sint de acord cu aceasta situatie. Cu alte cuvinte, chiar daca apartin trup si suflet Universitatii, din punct de vedere juridic sint liber. Si am, in acest moment, citeva oferte din Elevetia si Germania, dar si din Romania. Sper ca pina la urma sa gasim, clubul Universitatea si cu mine, o cale amiabila. Doar sintem olteni, ce naiba!“ Finantatorul Universitatii a spus insa ca Gane este al Universitatii, contractul lui legal – pina in vara lui 2005 – fiind la Liga.

In ce priveste campania de achizitii, oficialii olteni au precizat ca sint interesati doar de jucatori romani, evitind „piata externa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS