16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNorvegia a umilit Ungaria

Norvegia a umilit Ungaria

Prima semifinala a acestor Europene a adus fata in fata, la Budapesta, Norvegia si nationala tarii gazda. De data aceasta, nici spectatorii si nici arbitrii nu au mai reusit sa duca Ungaria spre victorie, selectionata nordica predind o adevarata lectie de handbal. In final, norvegiencele au cistigat la 15 goluri diferenta, 44-29, dupa ce la pauza au avut 21-16.

Handbalistele din Tara Fiordurilor au condus, la inceput, la trei-patru goluri, dar, ajutate discret de cei doi arbitri, jucatoarele maghiare au reusit sa se apropie in citeva rinduri la doar un gol. A fost tot ce au putut sa faca, deoarece forcingul de final de repriza le-a distantat pe norvegience.

Dupa pauza, diferenta a tot crescut, nordicele parind o echipa de „extraterestre“. Pase precise, goluri dupa goluri inscrise cu o nonsalanta dezarmanta, toate acestea in fata unei echipe gazda care nu suferise decit o infringere, 23-24 cu Danemarca. Finalul a fost unul de cosmar pentru gazde, unguroaicele fiind ingenunchiate si simtind pe propria piele ce inseamna un handbal eficient, dus pina la limita perfectiunii.

Finala nordica

Cealalta echipa nordica, Danemarca, a ajuns si ea in ultimul act, dupa ce a cistigat confruntarea cu Rusia. Danezele s-au impus in final la patru goluri, 31-27, la pauza scorul fiind egal, 11-11. Nordicele au cistigat pe mina apararii, care a stiut sa anihileze pivotul echipei ruse, Liudmila Bodnevia. Scandinavele s-au desprins in partea secunda, cind au avut 17-13 si apoi 25-20, rusoaicele nemaiavind forta de a recupera handicapul.

Astfel, Danemarca, echipa invinsa de Romania in grupa preliminara, a ajuns in finala CE, unde aseara urma sa dea piept cu favorita competitiei, Norvegia, avind in vedere maniera in care aceasta din urma s-a calificat in finala.

Aseara urma sa se mai dispute si finala mica, pentru medalia de bronz batindu-se Ungaria si Rusia. In confruntarea pentru locul cinci, care asigura calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, ieri, Germania a depasit Ucraina la un gol diferenta, 25-24, dar dupa o repriza de prelungiri, la finalul celor 60 de minute scorul fiind egal, 22-22.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS