8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNici un ban de la buget pentru fotbal

Nici un ban de la buget pentru fotbal

Consiliul local mai poate aloca bani echipei abia la prima rectificare de buget, in iulie, anul viitor

Un lucru care ramine sub semnul intrebarii este participarea primariei craiovene la finantarea, de la 1 ianuarie 2005, a echipei de fotbal Universitatea Craiova, un subiect foarte controversat pe parcursul ultimelor saptamini.

Clubul craiovean trece printr-o perioada tulbure, fiind pasat, la nivel declarativ, intre patronul Dinel Staicu si primarie. Dinel Staicu anunta la un moment dat ca se retrage de la club, lasind municipalitatea actionar principal, prin actiunile de patru miliarde de lei pe care le cumparase in 2002. La rindul sau, primarul Antonie Solomon declara ca primaria poate sa aloce anual, din bugetul municipiului, 40-50 de miliarde de lei pentru echipa de fotbal, astfel incit, cu tot cu sponsorizari, Universitatea Craiova sa ajunga la un buget de 1,5 milioane de euro pe an.

Cum conditiile de predare-preluare a clubului puse de Dinel Staicu (drepturi TV, jucatori etc.) au parut inacceptabile primariei, negocierile s-au impotmolit, fiecare parte fiind ferma pe pozitii. In consecinta, in proiectul de buget pe 2005 nu se regaseste nici un capitol privitor la alocarea de fonduri pentru fotbal, implicit pentru Universitatea Craiova.

Intrebat in legatura cu acest lucru, viceprimarul Sorin Iordache, cel care raspunde de partea economico-financiara in primarie, a raspuns: „Stiu ca fusesera unele discutii privind alocarea unor fonduri, pentru a nu pierde pozitia in buget. Era vorba despre zece miliarde de lei, restul urmind sa vina la o eventuala rectificare bugetara. Eu nu am fost prezent la definitivarea proiectului de buget, dar cred ca, din moment ce negocierile au fost intrerupte, nu a mai fost prevazuta nici o suma“.

De precizat ca, in conditiile in care bugetul pe 2005 se voteaza fara ca Universitatea Craiova sa fie prevazuta la vreun capitol cu o suma cit de mica, CL Craiova nu ii mai poate aloca fonduri, conform legii, pina la prima rectificare bugetara a anului viitor, la sfirsitul lunii iulie. Adica in nici un caz pina la sfirsitul campionatului 2004-2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS