10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIn afara obiectivului

In afara obiectivului

Nationala feminina de handbal s-a clasat, in final, pe locul sapte, la turneul final al Campionatului European care s-a incheiat aseara in Ungaria. Avind ca obiectiv clasarea pe locurile 1-5, Romania a terminat prin a se lupta pentru pozitia a saptea, pe care si-a si adjudecat-o in dauna Spaniei. In confruntarea cu ibericele, elevele lui Cornel Otelea s-au impus cu scorul de 37-28, dupa ce la pauza au fost in dezavantaj cu un gol, 16-17.

Tricolorele au avut aceeasi evolutie oscilanta, cu care ne-au obisnuit la aceste Europene, dar au terminat meciul pe pozitii, incheind cu un avans de noua goluri. Golghetera Romaniei la turneul final, Elena Avadanii, si-a facut si de aceasta data datoria, fiind cea mai buna marcatoare a echipei, cu 11 reusite. Celelalte goluri al nationalei noastre au fost inscrise de Amariei-Lungu (8), Bradeanu (5), Elisei-Ardean (4), Manea (4), Maier (2), Gilca, Gatzel si Simule, cite unul. De partea cealalta, cea mai buna marcatoare a Spaniei a fost Isabel Torrico, autoare a sapte goluri.

Handbalistele noastre au terminat competitia in afara obiectivului propus, insa cu satisfactia ca au invins campioana olimpica si europeana, Danemarca, si campioana mondiala Franta, dar si cu regretul ca s-ar fi putut afla in locul danezelor, daca nu ar fi pierdut confruntarea cu Germania, pe mina lor.

Otelea si-a incheiat mandatul

Pentru generalul Cornel Otelea, meciul cu reprezentativa iberica a fost ultimul pe banca tehnica a Romaniei, el aflindu-se la final de contract. Iar cum rezultatele sale nu au fost cele dorite, el ratind pentru a treia oara consecutiv obiectivul nationalei la un turneu final, clasarea intre primele cinci echipe ale competitiei, mai mult ca sigur ca angajamentul sau nu va mai fi prelungit. Lui Otelea i-a fost imputata maniera de selectie, tehnicianul preferind jucatoarele consacrate in locul celor care se aflau intr-o forma foarte buna. Conducerea FR de Handbal este decisa sa numeasca, la adunarea generala care va avea loc in luna ianuarie, un nou tehnician, in polle-position aflindu-se o fosta mare jucatoare, Mariana Tirca, in prezent antrenoare la Rulmentul Brasov.

„Mi-am incheiat mandatul si nu cred ca voi continua. Federatia va fi cea care va decide. Am ratat obiectivul, desi am obtinut citeva rezultate foarte bune, cum ar fi cele cu Danemarca, Franta sau Austria, si poate este momentul unei schimbari“, a afirmat Cornel Otelea. In schimb, cea mai buna jucatoare a Romaniei la aceste Europene, Elena Avadanii, a precizat ca renuntarea la Otelea nu ar fi o solutie: „Ne-am inteles foarte bine cu dinsul si nu cred ca ar trebui schimbat. Si noi avem vina noastra pentru rezultatele negative.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS