16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictime ale inconstantei

Victime ale inconstantei

• Romania a invins Austria in ultimul meci din grupa a II-a, dar jocul rezultatelor a facut ca tricolorele sa se bata doar pentru locurile 7-8, ratind obiectivul stabilit la inceputul competitiei • Elevele lui Otelea au fost din nou victimele propriilor greseli, inconstanta in joc ducind nationala departe de ceea ce isi propusese initial

Campionatul European din Ungaria a fost inca o dovada a faptului ca Romania nu mai are puterea sa se impuna la un turneu final. Privita ca inca o sansa de afirmare a hadbalistelor care in urma cu cinci ani cistigau titlul mondial la junioare, competitia a aratat limitele nationalei noastre. Ca de obicei, tricolorele au alternat momentele excelente de joc, in urma carora au obtinut rezultate foarte bune, cu cele slabe, cind greselile si lipsa de concentrare au dus la pierderea unui meci pe care il aveau in mina. De altfel, la turneele finale din ultimii ani, romancele nu au reusit niciodata sa se mobilizeze „dal capo al fine“, clacind exact atunci cind nu trebuia.

Romania a inceput bine aceste Europene, cu o victorie concludenta in fata Suediei (32-25), dar a urmat un esec cu Germania (24-26), cu toate ca un succes i-ar fi stat la indemina. Tricolorele si-au revenit si au invins Danemarca (25-24) si Franta (31-25), dar nu au putut face nimic in fata Ungariei (25-31). Au incheiat grupa cu un succes cu Austria, insa jocul rezultatelor le-a fost nefavorabil, terminind pe locul patru si trebuind sa se bata cu Spania pentru locurile 7-8. Grupa a fost cistigata de selectionata daneza, o echipa invinsa de Romania, infringerea cu Germania, din prima faza a grupelor, cintarind decisiv. Daca le invingeau pe nemtoaice, tricolorele ar fi fost acum in semifinale. Asta in conditiile in care se mentineau si rezultatele ulterioare, lucru greu de crezut, pentru ca handbalistele romane nu au reusit niciodata trei victorii consecutive la o competitie majora. Daca bateau Germania, probabil nu depaseau Danemarca, iar daca treceau de Ungaria, nu mai exista concentrarea necesara pentru a invinge si Austria.

Victorie cu Austria

Romania si-a incheiat evolutia in grupa a II-a principala cu un succes in fata Austriei, chiar daca se stia deja ca rezultatul nu mai conteaza decit pentru cel mult un joc de baraj pentru locurile 7-8. Inaintea partidei cu austriecele, scorurile inregistrate erau exact invers decit cele la care sperau tricolorele. Germania a invins Franta cu 29-27, cu toate ca reprezentantele Haxagonului au fost la cirma jocului, avind chiar si cinci goluri avans, in timp ce Danemarca a depasit Ungaria cu un gol, 24-23.

Elevele generalului Otelea

s-au impus cu 32-28, prin golurile reusite de Avadanii (9), Bradeanu (7), Amariei (6), Gogirla (3), Gilca si Varzaru (cite 2), Gatzel, Manea si Elisei (cite unul). Fara Luminita Hutupan, accidentata, rezerva Radulescu a avut o evolutie buna, parind multe aruncari spre poarta sa. De partea cealalta, cea mai periculoasa jucatoare a Austriei, Tanja Logvin, a fost de neoprit, aceasta marcind 15 goluri.

Si de aceasta data, tricolorele au jucat oscilant, de la trei goluri avans cite aveau cu doua minute inainte de finalul prime reprize, intrind la pauza cu un handicap de un gol, 14-15. Austriecele si-au pastrat avantajul de doua sau chiar trei goluri pina spre jumatatea partii secunde, cind romancele au egalat, preluind apoi ostilitatile. Pret de citeva minute scorul a intepenit la 25-25, pentru ca apoi hadbalistele noastre sa se deprinda si sa nu mai aiba emotii pina la final. Romancele au cistigat duelul cu cele trei compatrioate care acum apara culorie Austriei, Spiridon, Rotis-Nagy si Lefter-Teodorovici, si vor juca astazi cu Spania, echipa care, invinsa joi seara, cu scorul de 27-24, de catre Rusia, a ocupat locul patru in prima grupa principala, dupa Norvegia, Rusia si Ucraina.

In semifinalele Campionatului European, Rusia va intilni Danemarca, iar Ungaria va juca impotriva Norvegiei, in timp ce pentru locurile 5-6 se vor bate Ucraina si Germania, toate meciurile fiind programate astazi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS