3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoger Federer si Kelly Holmes, cei mai buni in 2004

Roger Federer si Kelly Holmes, cei mai buni in 2004

Tenismanul elvetian Roger Federer si atleta britanica Kelly Holmes au fost alesi cei mai buni sportivi europeni ai anului 2004 de catre Uniunea Europeana a Presei Sportive (UEPS). Gimnasta romana Catalina Ponor a ocupat locul al saselea in clasamentul feminin.

Cu 69 de puncte, Federer i-a devansat in clasamentul masculin pe pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher (53 de puncte), pe atletul polonez Robert Korzeniowski, campion olimpic in probele de 20 si 50 km mars (18 puncte) si pe halterofilul turc Halil Mutlu (17 puncte). Locul cinci a fost ocupat de pilotul italian de motociclism Valentino Rossi (12 puncte), iar pozitia a sasea, cu zece puncte, a revenit fotbalistului grec Theodoros Zagorakis si inotatorului olandez Pieter van Hoogenband.

In clasamentul feminin, Kelly Holmes (55 de puncte) a fost urmata de atleta rusa Elena Isinbaeva (40 de puncte), de inotatoarea olandeza Inge de Bruijn (29 de puncte), de inotatoarea ucraineana Iana Kloskova (20 de puncte), de atleta suedeza Carolina Klueft (19 puncte) si de gimnasta romana Catalina Ponor (13 puncte).

In 2003, trofeele pentru cei mai buni sportivi europeni ai anului au revenit pilotului german Michael Schumacher si tenismenei belgiene Justine Henin-Hardenne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS