12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDita a plecat, Avramescu s-a retras

Dita a plecat, Avramescu s-a retras

Dubla medaliata la campionatele mondiale de semimaraton din acest an, Constantina Dita-Tomescu, va renunta sa mai reprezinte clubul CS Pandurii Tirgu Jiu. Alaturi de sotul si antrenorul ei, Valeriu Tomescu, Dita se va transfera, incepind cu 1 ianuarie 2005, la CSM Severin, un club recent infiintat.

Directorul CS Pandurii, Mihai Prunariu, a spus ca respecta hotarirea sportivei: „A plecat unde a considerat ca este mai bine. Am avut niste discutii neprincipiale si s-a ajuns la o ruptura. Clubul nu are nici o datorie fata de ea.“ Prunariu a adaugat ca i se vor achita sportivei anul viitor si premiile legale conform clasamentelor intocmite de ANS pe anul in curs.

CS Pandurii a mai pierdut in acest an un sportiv de valoare, pe Ion Avramescu, care s-a retras din activitatea sportiva, clubul urmind sa-i organizeze cit mai curind retragerea oficiala. „Regretam ca s-a retras unul din cei mai galonati sportivi din istoria clubului si ii urma succes in noua activitate. Ii multumim pentru intreaga cariera si contam in continuare pe sprijinul lui moral“, a spus Mihai Prunariu despre Avramescu.

Pentru a forma noua generatie de atleti care sa inlocuiasca pierderile suferite in acest an prin plecarea celor doi campioni, antrenorul Ion Bura este, impreuna cu 11 tineri sportivi, la Deva, intr-un cantonament de pregatire de zece zile. Letitia Stroia, Roxana Licara, Lavinia Zabava, Gabriela Neacsu, Larisa Stamatoiu, Elena Moaga, Luminita Gogirlea, Ionut Bura, Gabriel Duta, Claudiu Calugaru si Alin Drondoe reprezinta viitorul atletismului gorjean, toti cei enumerati fiind multipli campioni ai Romaniei la categoriile lor de virsta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS