10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMcLaren da tigarile pe whisky

McLaren da tigarile pe whisky

Scuderia McLaren-Mercedes va renunta, in vara anului viitor, la actualul sau sponsor, compania producatoare de tigari West, urmind sa incheie un contract de sponsorizare, in valoare de 53 de milioane de euro pe an, cu compania producatoare de whisky Johnnie Walker. Intelegerea va intra in vigoare in vara anului viitor, cu ocazia Marelui Premiu al Turciei, programat pe 21 august 2005. Pina atunci, McLaren-Mercedes va derula contractul cu West, in valoare de 25 de milioane de euro pe an.

Echipa britanico-germana a fost nevoita sa renunte la colaborarea cu West deoarece, incepind din 2006, publicitatea la tutun va fi interzisa in timpul Marilor Premii de Formula 1 care se vor desfasura in tarile din Uniunea Europeana.

Pe linga problemele de sponsorizare, McLaren-Mercedes trebuie sa rezolve si o situatie mai putin intilnita in Formula 1. Alexander Wurz, pilotul de incercari al acestei echipe, este prea inalt (1,82 metri) si nu a putut sa conduca marti modelul MP4-20, motiv pentru care testele pe care McLaren-Mercedes trebuia sa le efectueze au fost supendate. Tehnicienii scuderiei britanico-germane au proiectat cockpitul noului monopost dupa masurile pilotilor care concureaza in Campionatul Mondial de Formula 1, Kimi Raikkonen, inalt de 1,75 metri, si Juan Pablo Montoya, care masoara 1,68 metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS