Acasă Sport „Chelsea Londra are fata de campioana“

„Chelsea Londra are fata de campioana“

Dupa egalul obtinut pe terenul campioanei Arsenal, capitanul lui Chelsea, John Terry, a afirmat ca rezultatul este foarte bun pentru moralul echipei antrenate de Jose Mourinho, deoarece a reusit sa-si pastreze marja de cinci puncte fata de „tunari“, dar si un avantaj psihologic. Terry a reusit, impotriva lui Arsenal, al treilea gol in campionat si al saselea al sezonului, alte trei „rezervindu-le“ Ligii Campionilor.

„Ne-am demonstrat noua insine, dar si managerului nostru (Mourinho – n.r.) ca avem forta de a ne bate pentru titlu. Am ratat prea multe ocazii de a cistiga trofee si anul acesta vrem sa ne revansam. Cred ca experienta echipei, alaturi de cea a antrenorului nostru, care are mai multe titluri la activ, ne va duce spre cistigarea Premiership“, a spus fundasul de 24 de ani al echipei patronate de Roman Abramovici.

Chelsea se mentine pe prima pozitie a clasamentului in Anglia, dupa ce a remizat in meciul cu Arsenal, desfasurat pe „Highbury“, scor 2-2. Henry a marcat de doua ori (‘2, ’29), dar performanta sa a fost anulata de Terry (’17) si Gudhjonsen (’46).

Everton si Birmingham

au cistigat derbiurile

Desi l-a vindut inaintea startului sezonului pe golgheterul Wayne Rooney, Everton are cel mai bun tur de campionat din ultimii 20 de ani. Formatia lui David Moyes a ajuns pe locul secund al clasamentului, dupa ce a cistigat al 200-lea „Merseyside derby“, 1-0, contra concitadinei Liverpool, prin golul lui Lee Carsley din minutul 67.

Un alt derbi local s-a disputat la Birmingham, unde echipa care poarta numele orasului a trecut de Aston Villa, chiar pe „Villa Park“, cu 2-1, prin golurile marcate de Morrison (‘9) si Dunn (’18), diferenta fiind redusa de fostul international englez Barry, in ultimul minut.

Celelalte rezultate ale etapei a 17-a: Crystal Palace – Blackburn 0-0, Manchester City – Tottenham 0-1 (Kanoute ’56), Newcastle – Portsmouth 1-1 (Bowyer ‘3 / Stone ’30), Norwich – Bolton 3-2 (M. Svensson ’20, ’84, Huckerby ’69 – p. / Okocha ’19 – p., Hierro ’23), Southampton – Middlesbrough 2-2 (Phillips ’45, Crouch ’64 / Higginbotham ’89 – autogol, Downing ’90), West Bromwich – Charlton 0-1 (Holland ’30), Fulham – Manchester United 1-1 (Diop ’87 / Smith ’33).

Exit mobile version