5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a calificat si Feyenoord

S-a calificat si Feyenoord

Dupa disputarea penultimei etape in primele patru grupe ale Cupei UEFA, doar o singura echipa si-a mai asigurat prezenta in saisprezecimile competitiei (exceptind Steaua). Pe lista formatiilor calificate, alaturi de Schalke 04, Dnepr Dnepropetrovsk si Newcastle United s-a mai adaugat Feyenoord Rotterdam. Olandezii au cistigat confruntarea din grupa A cu nemtii de la Schalke, prin „dubla“ ivorianului S. Kalou, dupa ce oaspetii marcasera primii, in debutul meciului. In aceeasi grupa, Basel s-a impus la Ferencvaros, ungurii ratind doua penaltiuri.

Echipa lui Alin Stoica, FC Bruges, a remizat la Viena si trebuie sa cistige in ultima etapa, pe teren propriu, cu Zaragoza, pentru a se califica, in timp ce Sporting, fara Marius Niculae, inca in refacere, a pierdut acasa, cu Sochaux, dar pastreaza sanse de a ajunge in saisprezecimi.

Iata rezultatele inregistrate, marti seara, in etapa a patra a grupelor Cupei UEFA:

Grupa A: Ferencvaros – FC Basel 1-2 (Rosa ’22 / Rossi ’58, Huggel ’78), Feyenoord – Schalke 04 2-1 (Kalou ’33, ’41 / Hanke ‘7). In aceasta grupa, Feyenoord si Schalke 04 sint deja calificate in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA. Ambele echipe au acumulat sapte puncte, germanii avind un joc mai mult, in timp ce pentru al treilea loc calificant se lupta elvetienii de la FC Basel (4 puncte), scotienii de la Hearts of Midlothian (3 puncte) si ungurii de la Ferencvaros (un punct). In ultima etapa, programata pe 16 decembrie, vor avea loc meciurile: FC Basel – Feyenoord Rotterdam, Hearts of Midlothian – Ferencvaros Budapesta.

Grupa C: Austria Viena – FC Bruges 1-1 (Gilewicz ’50 / Lange ’90), Real Zaragoza – Dnepr Dnepropetrovsk 2-1 (Savio ‘9, Generelo ’73 / Iezerski ‘2). Chiar daca au pierdut in Spania, ucrainenii de la Dnepropetrovsk aveau asigurat un loc in faza urmatoare a competitiei, ei acumulind deja noua puncte. Real Zaragoza are sase puncte din trei jocuri si ocupa locul secund in grupa, fiind urmata de FC Bruges (4 puncte), Austria Viena (4 puncte) si FC Utrecht, fara nici un punct. Ultima runda programeaza partidele FC Bruges – Real Zaragoza si FC Utrecht – Austria Viena.

Grupa D: Sporting Lisabona – Sochaux 0-1 (Lonfat ‘2), Panionios Atena – Dinamo Tbilisi 5-2 (Mantzios ’58, ’67, ’78, Breska ’89, Marcora ’90 / Kakaladze ’38, Akhalaia ’60). Cu toate ca nu a jucat in aceasta etapa, Newcastle United, cu cele noua puncte acumulate in primele trei runde, avea deja biletele de saisprezecimi in buzunar. Invinsa acasa de francezii de la Sochaux, Sporting Lisabona se mentine pe locul doi in grupa, cu sase puncte, dar mai are nevoie de o remiza pentru a fi sigura de calificare sau de un joc al rezultatelor favorabil. Sochaux are tot sase puncte si este pe locul trei, fiind urmata de Panionios (3 puncte) si Dinamo Tbilisi (0 puncte). In etapa viitoare se vor disputa meciurile: Sochaux – Panionios Atena, Newcastle United – Sporting Lisabona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS