17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportA venit primavara in Ghencea!

A venit primavara in Ghencea!

Trupa lui Walter Zenga s-a prezentat in tara bascilor pentru a obtine punctul care ar fi dus-o in primavara europeana, performanta nereusita de nici o echipa romaneasca in ultimii 12 ani. Nu a scos insa remiza mult dorita, dar a obtinut calificarea in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA, ajutata si de jocul rezultatelor. La Bilbao, Steaua a evoluat ca o echipa mare, chiar daca a pierdut la limita, 0-1, Athletic, o formatie redutabila pe teren propriu, avind destule momente in care s-a temut de avantajul fragil luat in prelungirile primei reprize. „Veteranul“ gazdelor, Joseba Etxeberria, a marcat unicul gol al meciului cu un sut la vinclu din marginea careului, reusita internationalului spaniol fiind cea mai frumoasa a serii in aceasta competitie.

In rest, stelistii, desi au avut citeva absente importante in primul „11“, nu au parut cu nimic mai prejos decit ambitiosii fotbalisti basci, surprinzindu-si adversarii inca din debutul meciului, prima situatie buna de gol avind-o Dorinel Munteanu (‘4). Treptat, Steaua s-a retras in propria jumatate, dind posibilitatea spaniolilor sa-si faca jocul. Hamutovski a fost insa in zi mare, fiind de netrecut la sutul lui Ezquerro sau la lovitura de cap a aceluiasi jucator. Tinarul Del Horno si-a incercat si el sansa, dar portarul bielorus a fost la post, insa acesta nu a mai putut face nimic la lovitura imparabila a lui Etxeberria.

Imediat dupa debutul reprizei secunde, Cristea a avut o mare sansa de a egala, dar sutul sau de la 25 de metri a ocolit de putin poarta lui Aranzubia. Au urmat apoi minute bune de fotbal pe contre, ratarii lui Urzaiz (’48) raspunzindu-i Ogararu (’51), care a fost bine blocat de portarul basc, la marginea careului mic. Forcingul celor din Bilbao a adus alte trei mari ocazii in contul gazdelor. Yeste a sutat periculos cu putin pe linga poarta, dupa care Hamutovski a avut inca doua interventii senzationale, mai intii la lovitura de cap a lui Urzaiz si apoi sutul lui Ezquerro.

Ros-albastrii nu s-au descurajat si si-au mai creat citeva ocazii de a inscrie, pe care insa le-au ratat cu superficialitate. Aranzubia a deturnat in corner sutul lui Bostina de la 25 metri (’71), trei minute mai tirziu goal-keeper-ul basc privind cum Cristea trimite mingea cu capul, paralel cu poarta, din coltul careului mic, pentru ca apoi sa aiba o interventie excelenta, blocindu-l pe Dica la sapte metri de poarta (’76).

Finalul a fost mai linistit, cele doua echipe preferind sa nu riste mai mult. Athletic s-a multumit cu victoria, chiar daca va trebui sa mai obtina un punct pentru a fi sigura de calificare, in timp ce pentru Steaua infringerea la limita i-a pastrat golaverajul pozitiv, fapt care i-a si asigurat prezenta in faza urmatoare a Cupei UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS