12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul derbi craiovean al anului

Ultimul derbi craiovean al anului

In runda a 13-a a celui de-al treilea esalon, programata astazi, de la ora 14.00, ultima a turului de campionat, inca doua echipe craiovene se vor lupta intre ele pentru cele trei puncte. Armata va primi vizita Stiintei CFR, intr-un joc care se anunta fara menajamente.

„Satelitul“ Universitatii nu se poate impiedica acasa de Senaco Novaci, dar „alb-albastrii“ lui Ionel Luta au mai facut astfel de surprize, in timp ce Chimia are un meci extrem de greu la Rimnicu Vilcea, cu lidera CSM, invingatoarea urmind sa obtina titlul de campioana de toamna.

Armata – Stiinta CFR

Ultimul derbi craiovean din seria a V-a se va disputa in Valea Fetii, „militarii“ lui Gusatu avind de infruntat „ceferistii“ lui Ispas. Oaspetii sint pe locul cinci, cu 12 puncte, dar au -6 la „adevar“, in timp ce gazdele ocupa locul 7, cu un punct mai putin, insa cu +2 in clasamentul adevarului. Intilnirea dintre cele doua echipe se va lasa, cu siguranta, cu scintei, mai ales ca, dupa ultima confruntare oficiala, cea din returul campionatului trecut, s-a lasat cu sanctiuni drastice pentru „militari“, invinsi de Stiinta CFR, in propriul fief, cu 3-0. Armata urmareste astfel revansa, pentru a termina turul pe un loc „mult mai apropiat de valoarea echipei“, dupa cum a afirmat si presedintele „ros-albastrilor“, Vergica Barbuceanu. Derbiul de pe stadionul „Ion Sulca“ va fi arbitrat de o brigada locala, formata din D. Bozdocescu – O. Costesin si C. Firulescu.

Universitatea II – Senaco Novaci

Echipa „satelit“ a Universitatii nu va avea un meci usor astazi, in Valea Rosie, cu Senaco, trupa pregatita de fostul component al „Craiovei Maxima“, Costica Donose, fiind una incomoda. Cu portarul Tataru si mijlocasul Claudiu Tudor printre titulari, formatia alb-albastra vizeaza insa victoria, cele trei puncte putind duce echipa lui Luta pe primul loc la finalul turului, cu conditia ca meciul de la Rimnicu Vilcea sa se incheie nedecis. Jocul va fi condus de V. Balaj (Resita), ajutat de A. Miholcea (Bocsa II) si M. Nicoara (Herculane).

CSM Vilcea – Chimia

La Rimnicu Vilcea, lidera seriei, CS Municipal, va da piept cu craiovenii de la Chimia, aflati cu un punct in spatele adversarilor de astazi. De departe cel mai tare meci al etapei, jocul din Zavoi va stabili campioana de toamna, vilcenii putind fi considerati favoriti, mai ales ca ei si-au fixat deja ca obiectiv promovarea. In schimb, „chimistii“ lui Diaconu, care s-au incalzit pentru acest meci inca din runda trecuta, cind au surclasat pe FC Olt Scornicesti cu 10-0, nu au de gind sa renunte la lupta, oficialii gruparii de pe „Combinat“ parind decisi sa duca echipa intr-un esalon superior. Partida va fi arbitrata de C. Nicoara (Rijnov) – M. Urs (Brasov) si D. Ilies (Brasov).

In aceasta serie se mai disputa meciul Oltchim Vilcea – Progresul Corabia. Echipele CS „GP“, Petrolul Ticleni si FC Olt stau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS