13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer lasa echipa Elvetiei sa se descurce singura

Federer lasa echipa Elvetiei sa se descurce singura

Liderul clasamentului ATP, elvetianul Roger Federer, a anuntat ca nu va juca pentru tara sa in primul tur al editiei 2005 a Cupei Davis. Federer, care are 23 de ani, a spus ca a luat cu greu aceasta decizie, dar prioritatea sa pentru 2005 este sa-si apere pozitia din fruntea clasamentului mondial al tenismanilor profesionisti.

In martie 2005, in primul tur al Cupei Davis, Grupa Mondiala, Elvetia va primi vizita echipei Olandei. Din 1999, Federer este „motorul“ echipei elvetiene de Cupa Davis, care se bazeaza pe el atit la simplu, cit si la dublu. In perioada meciului din martie sint programate doua turnee importante, Indian Wells si Key Biscayne, din Masters Series.

„Aceste doua turnee sint foarte importante. Tenisul nu inseamna doar cele patru turnee de Mare Slem. Cind am cistigat anul trecut la Indian Wells, am simtit ca am facut un pas mare inainte“, a spus Roger Federer.

Liderul clasamentului ATP a spus ca spera sa joace pentru echipa tarii sale in urmatoarea intilnire de Cupa Davis. Daca va invinge Olanda, Elvetia va juca sferturile de finala in iulie, iar in cazul unui insucces va evolua in septembrie, pentru mentinerea in Grupa Mondiala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS