8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu, tradat de propriii jucatori

Lucescu, tradat de propriii jucatori

• Barcelona a cistigat derbiul grupei F, 2-1 cu Milan, in timp ce „Il Luce“ a plecat invins de pe „Celtic Park“, tehnicianul roman acuzind maniera de arbitraj

Mircea Lucescu nu are noroc in deplasare, Sahtior Donetk fiind invinsa la Glasgow de campioana Scotiei. Celtic s-a impus la limita, cu 1-0, unicul gol al partidei fiind marcat de Thompson, in minutul 25. Cu Stoican si Barcauan titulari, ucrainenii au abordat cu mult curaj meciul, cum au facut, de altfel, in fiecare disputa din Liga, dar golul a picat in poarta lui Sahtior dupa o faza cel putin ciudata. Goal-keeper-ul oaspetilor, Lastuvka, a tinut mingea mai mult de sase secunde, „centralul“ avertizindu-l cu galben si dictind lovitura libera din interiorul careului, pe care a fructificat-o Thompson.

Elevii lui Lucescu nu s-au descurajat si au alergat dupa egalare, dar au mai primit o lovitura. In minutul 43, capitanul Timosciuk a fost nevoit sa-l faulteze pe senegalezul Camara, scapat singur spre poarta, fiind eliminat. La un sfert de ora de la reluare, Barcauan a parasit si el terenul, dupa ce a primit al doilea „galben“. Nici cu doi oameni mai putin ucrainenii nu s-au retras in defensiva, presindu-i pe scotieni, care, spre final, s-au vazut nevoiti sa traga de timp, dar Sahtior nu a reusit golul egalizator, cu toate ca „Il Luce“ a fortat, aruncindu-l in lupta si pe Marica (’68). Ceilalti doi romani de la Sahtior, Florea si Rat, nu au fost folositi, ultimul fiind insa accidentat.

La finalul jocului, Mircea Lucescu a acuzat arbitrajul francezului Eric Poulat: „Nu am venit aici sa pierdem. Am dominat meciul si este incredibil ceea ce s-a intimplat. Nu vreau sa spun lucruri pe care le-as putea regreta, dar asa s-a intimplat si in meciurile cu Barcelona si Milan. Muncim degeaba. Ce este cu regula asta de sase secunde“, a afirmat furios Lucescu, care a trecut peste prevederile regulamentului UEFA in ceea ce priveste conferintele de presa. Tehnicianul roman a intrat ca o furtuna in sala, a vorbit despre arbitraj si a plecat, precizind: „Asta este forma mea de protest.“

Ronaldinho a salvat Barca

In derbiul grupei F, Barcelona si-a luat revansa in fata Milanului, dupa 0-1 in Italia, cistigind cu 2-1 confruntarea cu trupa lui Ancelotti. Pe un „Nou Camp“ arhiplin, oaspetii au punctat primii, prin Sevcenko, cel care marcase si in „tur“. Ucraineanul a fost mai rapid decit fundasii catalani si l-a executat elegant pe Valdes (’17). Spaniolii au ripostat, egalind spre finalul primei parti, cind Eto’o a finalizat pasa lui Xavi (’37). Partea secunda a fost la fel de animata, iar cind se parea ca meciul se va termina egal, Ronaldinho a dat lovitura. Brazilianul a preluat in marginea careului si l-a invins pe Dida cu un sut puternic, la vinclu. In clasament, conduce Barcelona (9 puncte), urmata de AC Milan (9 puncte), Sahtior Donetk (3 puncte) si Celtic Glasgow (3 puncte), ucrainenii avind avantajul victorie la scor din partida de acasa cu scotienii, 3-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS