8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMagnus Norman si-a anuntat retragerea

Magnus Norman si-a anuntat retragerea

Jucatorul de tenis suedez Magnus Norman, de 28 de ani, fost ocupant al locului secund in clasamentul mondial, a anuntat ca este fortat sa renunte la cariera sportiva, din cauza numeroaselor accidentari pe care le-a suferit in ultima perioada. Finalist al Internationalelor Frantei de la Roland Garros, in anul 2000, Norman a traversat de atunci o perioada dificila. El a fost operat mai intii la sold, in august 2001, apoi la genunchiul drept, in octombrie 2002.

Suedezul a disputat ultimul meci din cariera sa in luna septembrie la Shanghai, dupa care a fost supus altor interventii chirurgicale la sold si genunchi, in octombrie.

De-a lungul unei cariere profesioniste care a inceput in anul 1992, cu ocazia turneului de la Stockholm, Magnus Norman a cistigat 12 titluri in circuitul ATP si premii in valoare totala de 4,5 milioane de dolari, el anuntindu-si retragerea in cadrul aceluiasi concurs in care a debutat in tenisul de performanta.

„Ultimii trei ani au fost foarte dificili, din cauza accidentarilor si cred ca am luat cea mai buna decizie. M-am hotarit in urma cu zece zile, dupa ce am discutat cu medicii si cu familia“, a precizat Norman intr-o conferinta de presa organizata la Stockholm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS