22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiniste sau flacari?

Liniste sau flacari?

Jucatorii giulesteni sint pe locul trei si vin pe „Ion Oblemenco“ dupa o victorie reconfortanta, cu 2-1, asupra „ciinilor“, cu un moral de invingatori si cu dorinta de a urca in clasament. In timp ce peste nocturna visinie din Giulesti, dupa fenomenalul meci Rapid – Dinamo (in care giulestenii, la 0-1, aidoma pasarii Phoenix, au renascut in repriza a doua si au cistigat cu 2-1), a stralucit din nou soarele, in Banie este destul de mult intuneric. Staicu zice ca acest meci ar fi ultimul la care se mai implica financiar, Badea are de gind sa paraseasca iarasi biroul de pe Unirii 86, Rednic ar vrea sa revina in Craiova cu un investitor, Solomon crede ca Primaria ar putea deveni actionar majoritar, dar nu poate decide de capul lui asupra bugetului, iar suporterii nu mai accepta compromisurile…

Cam in aceasta stare se disputa in aceasta seara derbiul (prin traditie) dintre olteni si giulesteni, un meci la capatul caruia putem avea, totusi, liniste in Banie sau… flacari! In cazul unui esec, Universitatea ar ajunge la -8 in clasamentul „adevarului“, ceea ce ar fi foarte periculos.

Rivalitatea dintre Universitatea si Rapid a nascut in ultimii ani destule controverse, iar orgoliile au fost pe masura pretentiilor suporterilor si patronilor. Ce este in ograda noastra cam stim, iar rezultatul cel mai elocvent se afla in clasament. Ce este la ei? Patronatul si conducerea din Giulesti este reprezentata de George Copos si Dinu Gheorghe, doi tipi lucizi, cumpatati, bogati si respectati. Antrenorul Razvan Lucescu, cel care a fost dorit in urma cu mai bine de un an de oficialii Universitatii, este tinar, ambitios, modern si, in plus, poarta numele tatalui, mai exact „povara“ lui Mircea Lucescu. Era lui Dinu „Vama“ si a lui Razvan Lucescu a inceput fara declaratii sforaitoare, iar rapidistii au aratat in acest campionat o alta fata: sase victorii, doar doua infringeri. Ultrasii visinii sint, ca si cei ai Universitatii, o forta care conteaza.

O paranteza: chestionat despre situatia de la Craiova, fostul jucator al Universitatii, Gica Craioveanu, a spus: „Puterea de redresare a echipei sta in fani“.

Discutia despre cele doua loturi ar trebui sa fie ampla, deoarece am parerea ca, in ciuda diferentei de locuri in clasament, ideea de echilibru valoric se mentine. Nu trebuie sa-i supradimensionam pe rapidisti (au si ei destule slabiciuni, asa cum au demonstrat-o in meciul din 16-imile Cupei Romaniei), dar nici sa-i subestimam vreo clipa. Poate ca actualii jucatori ai Universitatii ar trebui sa-si aduca aminte de „Craiova Maxima“, care, intr-un sfirsit de octombrie, invingea pe celebra atunci Leeds United, adica sa joace cu incredere, agresivitate, autodepasindu-se. Suporterii cred inca in forta si daruirea oltenilor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS