Acasă Sport Iepurii generalului Iordanescu

Iepurii generalului Iordanescu

Tricolorii au ratat simbata seara o buna oportunitate de a lua o optiune serioasa in privinta calificarii la CM 2006, Cehia jucind destul de slab si parind ca inca nu si-a revenit dupa despartirea de fostul sau lider, Pavel Nedved. Desi elevii sai au jucat slab si cu frica de adversari, selectionerul Anghel Iordanescu a spus dupa meci ca nu are nimic sa-si reproseze. „Daca imi reprosez ceva? Da, imi reprosez. Ce? Nimic“, a spus „Generalul“.

In partida de la Praga, ambele echipe au abordat jocul fara citiva jucatori de baza, de la cehi lipsind Nedved, Poborsky si Smicer, in timp ce in formatia tricolora nu au putut evolua Chivu, Radoi, Ganea si Marius Niculae. Poate si din cauza acestor absente, cei doi tehnicieni, Karel Bruckner si Anghel Iordanescu, au pus accentul pe prudenta, sacrificind astfel spectacolul.

Romanii au jucat foarte prost in prima repriza, fiind masati in jurul portii lui Lobont. Avindu-l sub supraveghere pe Baros, fundasul central Barcauan s-a facut de ris, virful ceh depasindu-l de multe ori in viteza pe jucatorul lui Sahtior Donetk. Acesta a fost si motivul pentru care, in minutul 46, Iordanescu l-a inlocuit pe Barcauan cu Flavius Moldovan. Dupa ce a irosit doua mari ocazii de gol (‘2, ‘8), Baros a scapat singur spre poarta in minutul 32 si a cazut dupa un contact cu Lobont, insa arbitrul nu a dictat penalti. Nu acelasi lucru s-a intimplat patru minute mai tirziu, cind italianul Rosetti a dictat lovitura de la 11 metri in urma unui fault comis de Soava asupra lui Vachousek, iar penaltiul a fost transformat cu siguranta de Koller.

Nemaiavind nimic de pierdut, Iordanescu a devenit mai indraznet in repriza secunda, iar tricolorii au reusit sa echilibreze jocul. Romanii au avut prima mare ocazie de gol abia in minutul 47, cind voleul lui Pancu de la 16 metri a fost respins cu dificultate in corner de catre Cech. Au mai trecut pe linga egalare Mutu (’48, ’79) si Marica (’88), in timp ce cehii au fost periculosi pe contraatac, Heintz (60) si Baros (’77) irosind doua bune posibilitati de a marca.

Iordanescu: „Rezultatul este just“

La sfirsitul partidei de la Praga, Anghel Iordanescu a recunoscut ca echipa sa a jucat cu teama, punind acest lucru pe seama tineretii lotului Romaniei. „Consider ca rezultatul este just, iar victoria Cehiei este meritata. Din punctul nostru de vedere, au fost doua reprize diferite. Cehia a controlat jocul in prima parte, a pus o mare presiune asupra aparatorilor nostri, in special prin Milan Baros. Repriza a doua a apartinut echipei noastre, am fost mult mai prezenti in jumatatea adversa de teren si ne-am creat ocazii la poarta lui Cech. Eu cred ca a fost vorba de presiunea jocului, de o anumita stare de teama, care este fireasca la un nivel asa de mare, dar si de duelurile individuale. Este normal ca aceasta echipa tinara sa se teama, tinind cont de faptul ca liderii au lipsit. Cehia este o echipa valoroasa. Nu cred ca puteam obtine mai mult in aceasta seara. Poate, daca nu cream acel penalti, poate daca am fi reusit sa marcam din acele doua ocazii pe care ni

le-am creat, am fi putut spera la mai mult. In ceea ce ne priveste, este clar ca avem o grupa foarte grea. Ramin la parerea ca Cehia si Olanda sint echipele favorite. Daca vor reveni jucatorii nostri de baza, ca Ganea, Radoi si Chivu, avem mai multe sanse de calificare“, a spus Iordanescu.

Bruckner: „Grupa I nu are favoriti“

Selectionerul Cehiei, Karel Bruckner, a considerat ca Grupa I nu are o favorita la calificare. „Stilul echipei noastre este bazat pe un joc ofensiv, dar, din pacate, nu reusim sa marcam decit din faze fixe. Toate echipele au momente critice cind jucatorii nu pot marca din actiune. Romania a jucat foarte bine, cu contraatacuri periculoase. Nu am putut tine acelasi ritm al partidei, dar sint multumit de faptul ca jucatorii mei au reusit sa mentina rezultatul din prima repriza. In general, arbitrajul a fost bun, insa fiecare poate avea un punct de vedere in aceasta privinta. Aceasta grupa este o cursa lunga si nu exista o favorita la calificare. E greu de spus care vor fi echipele de pe primele trei locuri, trebuie sa tinem cont si de evolutia celorlalte formatii din grupa, pentru ca pot aparea surprize“, a opinat Bruckner.

Exit mobile version