Acasă Sport Dinel Staicu, dat in consemn la frontiera

Dinel Staicu, dat in consemn la frontiera

Patronul Universitatii Craiova nu va putea parasi tara decit cu acordul PNA

Dinel Staicu, patronul clubului Universitatea Craiova, s-a prezentat ieri in fata procurorilor Biroului de macrocriminalitate economico-financiara din cadrul Sectiei a II-a a Parchetului National Anticoruptie (PNA), pentru a da socoteala cu privire la acuzatiile care-i sint aduse in legatura cu fraudarea Bancii Internationale a Religiilor, cu suma de 273 de miliarde de lei. Anchetatorii nu l-au putut insa audia, pentru ca Staicu nu avea avocat. Actionind conform legii, procurorii PNA i-au adus la cunostinta omului de afaceri craiovean faptul ca este cercetat pentru o inselaciune bancara, mentionind ca i se poate pune la dispozitie un avocat din oficiu daca nu are suficienti bani pentru a-si angaja el unul. Refuzind oferta, Staicu a precizat ca vrea sa fie reprezentat de avocatii pe care el ii va alege. In aceasta situatie, procurorii PNA au considerat necesara aminarea audierii pentru 12 octombrie. Anchetatorii au considerat necesar sa-si ia masuri de precautie pentru ca patronul Universitatii Craiova sa nu fuga din tara, dindu-l ieri pe Dinel Staicu in consemn la frontiera, astfel ca omul de afaceri craiovean nu va mai putea sa treaca granita decit cu acordul procurorilor PNA.

Se zice ca Dinel e curat ca lacrima

Staicu a fost citat de trei ori la PNA, insa a „chiulit“ de doua ori, iar a treia oara (vineri, 1 octombrie) a solicitat aminarea pina luni pentru ca ar fi avut o importanta intilnire de afaceri. Patronul Universitatii Craiova este cercetat de PNA alaturi de o serie de functionari bancari din cadrul mai multor sucursale ale defunctei BIR, sub aspectul savirsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, utilizarea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate, precum si neurmarirea destinatiei acestora, conform normelor bancare. Dupa cum rezulta din dosarul anchetatorilor, BIR a cesionat in perioada 1999-2000 mai multe creante in cuantum de 106,7 miliarde de lei, decurgind din contracte de imprumut, unui numar de 11 societati comerciale, toate aflate sub controlul lui Dinel Staicu. Anchetatorii au date potrivit carora Staicu a solicitat si obtinut, in perioada respectiva, noua credite, din care nu a rambursat decit sume infime, creind BIR un prejudiciu evaluat, la sfirsitul lunii mai 2004, la aproape 273 de miliarde de lei (circa 6,8 milioane de euro).

Ieri, dupa ce a iesit de la intrevederea cu anchetatorii, Dinel Staicu a negat comiterea vreunei ilegalitati. „Nu imi este frica. Totul a fost perfect legal in contractele pe care le-am facut cu BIR“, a spus Staicu.

Exit mobile version