14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLignitul a pierdut un punct cu campionii

Lignitul a pierdut un punct cu campionii

Un punct obtinut in fata campioanei, chiar si pe propriul teren, poate fi considerat un rezultat pozitiv, care nu este la indemina oricui. Cind ai meciul in mina si conduci pe HCM Constanta la zece goluri, atunci lucrurile se schimba. Ti se pare frustrant ca ai pierdut un punct si nu mai conteaza ca ai cistigat unul. Ai avut ambele puncte intr-o aruncare, intr-o greseala discreta a arbitrului, intr-o lovitura de la 7 m ratata, care, evitate, insemnau o victorie meritata a gazdelor. Teoretic, gorjenii nu aveau nici o sansa in fata constantenilor, care se pregatesc pentru grupele Ligii Campionilor. Practic, elevii lui Andries au dovedit ca se poate sa umilesti, timp de o repriza, pleiada de componenti ai echipei nationale.

Gorjenii au jucat senzational timp de 24 de minute, cu o aparare agresiva si un atac letal, Stanescu, cel mai bun portar al tarii, fiind simplu spectator intre buturi. In tot acest timp campionii au reusit sa marcheze doar cinci goluri si sa primeasca 15. Gore Albici a fost imbatabil in poarta, ajutat si de defensiva avansata din fata sa, contraatacurile fiind arma preferata a oltenilor. Inexplicabil, a urmat o cadere pe finalul primului act, dupa ce au ramas in inferioritate numerica prin eliminarea de doua minute a lui Mihoci. Handbalistii gorjeni nu au mai gasit drumul spre poarta adversa, reusind in sase minute doar doua goluri, in timp ce adversarii au marcat de sapte ori, stabilind scorul pauzei, 17-12.

La reluare, constantenii au revenit pe tabela incet si sigur, egalind, 26-26 cu patru minute inainte de final. Nici redebutul lui Alesu nu a impiedicat caderea gazdelor, normala, atita timp cit au folosit aceeasi formula de baza pe tot parcursul celor 60 de minute. Finalul a fost electrizant, ambele formatii trecind pe linga victorie. Cu trei minute inainte de expirarea timpului regulamentar, Filip a transformat o lovitura de la 7 m si a readus avantajul pe tabela de marcaj, 27-26, Tase fiind eliminat. Albici si-a facut din nou datoria si a aparat extraordinar in fata lui Baiceanu, Andries a pornit pe contraatac si a fost faultat, dar arbitrii au considerat ca a fost deposedat corect de minge, oferindu-i lui Toma ocazia de a egala din nou. Mai mult, Nicolae a inscris dupa ce Clenciu sutase peste poarta si a adus primul avantaj si singurul al partidei pentru oaspeti. Antrenorul si capitanul Andries a mai punctat odata, decisiv, iar Albici a aparat rezultatul in cele 47 de secunde de atac constantean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS