12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel deschide balul

Andrei Pavel deschide balul

Incepind de astazi, Arenele BNR din Capitala vor fi in centrul atentiei, echipa de Cupa Davis a Romaniei urmind sa infrunte Canada, in duelul pentru mentinerea in Grupa Mondiala. In clasamentul Cupei Davis, in prezent, Romania se afla pe locul 13, cu 2.534 de puncte, iar Canada este pe 19, cu 2.120 puncte. Lidera este Franta, cu 27.000 de puncte.

Primul care va intra in focul luptei este si jucatorul de la care se asteapta cel mai mult, Andrei Pavel, care il va intilni, in primul meci de simplu, programat la ora 11.00, pe canadianul Simon Larose. In cel de-al doilea joc al zilei, Victor Hanescu va da piept cu Frank Dancevic. In meciul de dublu, care se va desfasura miine, vor evolua Florin Mergea si Victor Ionita, contra canadienilor Daniel Nestor si Frederic Niemeyer. Ultimele doua meciuri de simplu, Andrei Pavel – Frank Dancevic si Victor Hanescu – Simon Larose, se vor disputa duminica.

„Cneazul“ este increzator

Andrei Pavel, numarul 15 in clasamentul mondial al jucatorilor profesionisti, se simte in deplinatatea fortelor dupa accidentarea de la US Open si anunta ca va aduce astazi primul punct al Romaniei. „Ma bucur ca joc primul meci si nu trebuie sa mai astept. Sper ca Victor Hanescu sa intre la 1-0 pentru Romania. Ce e important, cred eu, este sa cistigam acest meci, nu conteaza daca va fi 3-2 sau 5-0. Mai intii sa cistigam primele doua partide de simplu, iar apoi vom mai vedea.“ „Ma simt foarte bine si azi (ieri – n.r.) voi efectua un antrenament usor. Ieri, am avut o zi de pauza, dupa ce la inceputul saptaminii am jucat destul de mult tenis fara sa am dureri. Nu cred ca voi avea vreo problema din acest punct de vedere“, a completat cel mai bun tenismen roman, referindu-se la problemele sale de sanatate.

Marcu: „Nu au prea mari sanse la simplu“

Dumitru Marcu, antrenorul echipei Romaniei, a afirmat ca adversarii „nu au prea mari sanse la simplu, dar la dublu sint favoriti“. Marcu a motivat si alegerea perechii de dublu, Mergea – Ionita: „In alegerea jucatorilor de la dublu a cintarit faptul ca Mergea a mai participat in Cupa Davis la meciuri, el cistigind anul trecut, la Quito, in meciul cu Ecuador, la dublu. Ionita si Gabriel Moraru au jucat impreuna mai multe meciuri la dublu in acest an, dar noi am preferat varianta Ionita /Mergea. Interesul echipei este mai mare decit faptul ca Mergea a jucat mai mult la dublu cu Horia Tecau, acesta nefiind cel mai bun criteriu. Si Tecau a fost invitat sa se pregateasca alaturi de echipa, dar a refuzat. Poate ca, daca s-ar fi antrenat de vineri incoace, atunci am fi avut si alta solutie“.

Tenismenii romani sint increzatori in sansele lor, Victor Ionita, debutant in Cupa Davis, afirmind ca nu este impresionat de faptul ca va juca impotriva numarului unu mondial. „Nu sint deloc impresionat de faptul ca Nestor este numarul unu mondial, la dublu. El evolueaza, de obicei, pe suprafete dure si nu este un specialist al zgurei. Poate vom reusi sa producem o surpriza“, a precizat Ionita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS