Acasă Sport „Sportul alb“ isi reintra in drepturi

„Sportul alb“ isi reintra in drepturi

La sfirsitul acestei saptamini vor avea loc mai multe meciuri de Cupa Davis in cadrul diferitelor grupe. Atentia iubitorilor „sportului alb“ este indreptata spre semifinalele Grupei Mondiale, unde se vor intilni SUA cu Belarus si Spania cu Franta, dar si spre australianul Lleyton Hewitt, care este aproape de doborirea unui nou record.

Hewitt ar putea stabili un nou record

In intilnirea cu echipa Marocului, pentru mentinerea in Grupa Mondiala, Hewitt ar putea stabili un nou record pentru Australia in ceea ce priveste partidele cistigate in Cupa Davis. Tenismenul australian a cistigat 24 de partide de simplu in Cupa Davis si mai are nevoie de o victorie pentru a depasi recordul compatriotului sau Adrian Quist, stabilit in anii ’30-’40.

Hewitt, care are 23 de ani, a egalat recordul lui Quist in februarie, in meciul pierdut cu Suedia, dar sansele sale de a stabili un nou record sint considerabile, mai ales ca din echipa Marocului nu fac parte cei mai buni jucatori, Hicham Arazi si Younes El Aynaoui.

Adversarul lui Hewitt de miine este Mehdi Tahiri, nr. 517 mondial, la primul sau meci de Cupa Davis.

In ierarhia tenismenilor profesionisti, Hewitt ocupa locul al treilea, dupa elvetianul Roger Federer si americanul Andy Roddick.

Programul meciurilor din Cupa Davis

Programul intilnirilor din Cupa Davis, care se vor desfasura la sfirsitul acestei saptamini, este urmatorul:

Grupa Mondiala

Semifinale: SUA – Belarus (Charleston, suprafata dura, aer liber), Spania – Franta (Alicante, zgura, aer liber).

Meciuri de baraj: Australia – Maroc (Perth, iarba, aer liber), Chile – Japonia (Vina del Mar, zgura, aer liber), Croatia – Belgia (Rijeka, mocheta, in sala), Paraguay – Cehia (Lambare, zgura, aer liber), Slovacia – Germania (Bratislava, suprafata dura, in sala), Austria – Marea Britanie (Port-schach, zgura, aer liber), Romania – Canada (Bucuresti, zgura, aer liber), Rusia – Thailanda (Moscova, zgura, in sala).

Echipele cistigatoare se vor mentine sau vor promova in Grupa Mondiala in 2005, iar invinsele vor retrograda sau vor ramine in Grupa I a diferitelor zone geografice.

Zona Europa-Africa

Grupa I (meciuri de retrogradare in Grupa a II-a): Israel – Finlanda, Africa de Sud – Grecia. Echipele invinse vor retrograda in Grupa a II-a in 2005. Cistigatoarele vor ramine in Grupa I.

Grupa a II-a (meciuri pentru promovare in Grupa I): Italia – Polonia, Ungaria – Serbia-Muntenegru. Echipele cistigatoare vor promova in Grupa I in 2005.

Invinsele vor ramine in Grupa a II-a.

Zona americana

Grupa I (meci pentru retrogradare in Grupa a II-a): Brazilia – Peru. Echipa invinsa va retrograda in Grupa a II-a in 2005. Echipa cistigatoare se va mentine in Grupa I.

Grupa a II-a (meci pentru promovare in Grupa I): Mexic – Republica Dominicana. Echipa cistigatoare va promova in Grupa I in 2005. Invinsa va ramine in Grupa a II-a.

Zona Asia-Oceania

Grupa I (meci de retrogradare in Grupa a II-a): Pakistan – Noua Zeelanda. Echipa invinsa va retrograda in 2005. Cistigatoarea se va mentine in Grupa I.

Grupa a II-a (meci de promovare in Grupa I): China – Coreea de Sud. Echipa cistigatoare va promova in Grupa I in 2005. Invinsa va ramine in Grupa a II-a.

Exit mobile version