5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFRF nu a facut dreptate oltenilor

FRF nu a facut dreptate oltenilor

Universitatea Craiova a pierdut, cu 1-3, meciul cu FC National disputat in Cotroceni, in etapa a saptea a Diviziei A. La sfirsitul acestei partide, oficialii olteni au contestat folosirea de catre echipa gazda a sase jucatori straini, desi regulamentul prevede doar cinci. Antrenorul „bancarilor“, Cosmin Olaroiu, a inceput partida de simbata trecuta cu patru straini, McKain,Twaite, Abiodun si Srhoj, l-a scos apoi pe Twaite, dar a mai introdus inca doi, Griffits (’72) si Mitrovici (’78).

Contestatia depusa de olteni se bazeaza pe articolul 7, capitolul III, din Statutul si Regulamentul FRF, care precizeaza: „Echipele divizionare A pot utiliza in formatiile lor maximum cinci jucatori de cetatenie straina, in teren, pe toata durata meciului“.

Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a analizat ieri memoriul depus de Universitatea Craiova, care spera sa obtina victoria la „masa verde“, si a hotarit sa mentina rezultatul inregistrat pe teren, 3-1 pentru FC National. Presedintele Comisiei de Disciplina, Doru Viorel Ursu, a spus ca decizia de respingere a contestatiei a fost luata de toti membrii comisiei, cu exceptia lui Gheorghe Nedelescu, care s-a abtinut, deoarece este viceprimar al orasului Craiova.

Presedintele Universitatii Craiova, Pavel Badea, a spus ca decizia FRF este injusta si ca gruparea pe care o conduce va face apel. „Aceasta hotarire este in detrimentul fotbalului romanesc, pentru ca echipele din campionatul intern vor putea utiliza cite opt jucatori straini intr-un singur meci. Daca antrenorul reprezentativei tricolore, Anghel Iordanescu, se plingea ca nu prea are de unde sa aleaga jucatori pentru echipa nationala, aria de cautare a selectionerului s-a micsorat si mai mult din cauza acestei decizii. Hotarirea pe care a luat-o in acest caz Comisiei de Disciplina ne determina sa mai cautam si noi inca trei jucatori straini. Oricum, vom face apel impotriva acestei decizii nedrepte si vom merge pina in pinzele albe“, a spus Pavel Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS