5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi cu probleme de efectiv

Derbi cu probleme de efectiv

Pandurii si Petrolul Ploiesti acuza inaintea meciului direct de simbata, de la Tirgu Jiu, indisponibilitati de ordin medical, care cintaresc destul de greu in angrenajul celor doua echipe. Oaspetii au acuzat jocul dur practicat de Inter Gaz, etapa trecuta, si au anuntat cinci titulari indisponibili, cea mai grava accidentare suferind-o Bitica, fractura de tibie. Din fericire, gorjenii au fost protejati in ultimele etape de evenimente neplacute, mai ales dupa spovedania de la Manastirea Tismana.

Totusi, Sandoi nu poate apela la trei dintre mijlocasii sai din cauza nerecuperarii acestora pina la ziua meciului. Nica, Mihai Nicolae si Scarlat au reinceput antrenamentele alaturi de coechipieri, dar la o intensitate mai mica. Toti trei au fost prezenti pe teren la jocul scoala de ieri, insa mai mult ca sigur nu vor face parte din primii unsprezece in partida cu Petrolul. Nica a reinceput lucrul cu mingea abia in aceasta saptamina, dupa o perioada destul de lunga de inactivitate, el iesind din calcule pentru derbi.

Mihai Nicolae a acuzat o recidiva chiar ieri, in timpul antrenamentului, dovada ca inca nu este refacut complet. Scarlat a ramas pe teren pe durata intregii sedinte tehnice, insa el a pierdut doua saptamini de pregatire, fiind doar o solutie de rezerva, pentru finalul meciului.

Antrenorul Emil Sandoi va opera modificari in formula de start in compartimentul ofensiv, care nu a dat randamentul asteptat, Buca inlocuindu-l pe Lapadat. La mijloc va fi preferat, se pare, Arcanu, in locul lui Bertea, iar pe linia de fund li se va da credit, ca si pina acum, lui Bogoi, Craciunescu si Trofin.

Clasament mincinos

Petrolul este echipa care a retrogradat din Divizia A, a avut trei meciuri acasa si doua in deplasare si a obtinut maxim de puncte. Pandurii, contracandidata la promovare, a jucat trei partide in deplasare, fara victorie, si a cistigat de doua ori pe teren propriu. „Clasamentul nu reflecta situatia de drept si de fapt“, sustine Sandoi. „Noi ne aflam pe +2 in clasamentul «adevarului» si sintem inca in carti, iar ceea ce imi da mie sperante este jocul in crestere pe care echipa l-a avut de la o etapa la alta. Sint surprins insa de parcursul Petrolului. Au cistigat doua partide in deplasare, cu echipe bune, la Dinamo II si Motru. Presa a subliniat ca victoria de la Bucuresti a fost cu cintec. Ma mira diferenta mare de goluri la care cistiga Petrolul meciurile de acasa si din deplasare“, incearca sa argumenteze antrenorul gorjenilor afirmatia de mai sus.

Distanta de sapte puncte dintre cele doua grupari este artificial creata si de greselile de arbitraj, sustine Sandoi: „Nu pot sa uit golul de la Mioveni, dintr-un penalti care nu trebuia acordat, si chiar de meciul cu Juventus, cind nu s-a acordat lovitura de pedeapsa la un fault asupra lui Vintilescu. Au fost doua decizii care ne puteau aduce patru puncte“.

Nici norocul nu este de partea „pandurilor“, singurul gol primit in cele cinci etape costindu-i pe acestia trei puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS