17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul derbi gorjean

Primul derbi gorjean

In etapa a treia din seria a VI-a a Diviziei C, programata de la ora 17.00, se va disputa primul derbi al Gorjului, Energia Rovinari urmind sa dea piept cu nou-promovata Arsenal Motru. Un alt meci interesant va avea loc la Matasari, unde „minerii“ din localitate, cu un parcurs bun in Cupa Romaniei, dar fara victorie in campionat, isi doresc toate cele trei puncte in partida cu omologii din Moldova Noua.

EMC Rovinari – Arsenal Rosind Motru

Prima intilnire suta la suta gorjeana la nivelul celui de-al treilea esalon are loc la Moi, unde EMC Rovinari intilneste pe Arsenal Motru, gazdele fiind considerate favorite, prin prisma evolutiei din primele doua etape, dar si a experientei competitionale. Obiectivul declarat al oficialilor din Rovinari este sa-si cistige toate punctele pe teren propriu, dar si oaspetii trebuie sa recupereze punctele pierdute acasa, in prima etapa.

Runda precedenta, elevii lui Romica Negroiu au facut un joc bun in deplasare, la UMT, pina la acordarea loviturii de la 11 metri pentru gazde, iar jucatorii de la Arsenal au fost aproape de o surpriza pe terenul Gloriei Resita, dupa ce au condus la pauza, cu 1-0. „Satelitii“ celor doua divizionare B, EMC pentru Pandurii si Arsenal pentru Minerul Motru, pot beneficia de aportul unor jucatori cu experienta de la cele doua formatii, care pot decide soarta partidei. In Cupa Romaniei a fost insa invers, patru jucatori de la Arsenal Motru, Ionescu, Danciu, Popescu si Croitoru, facind parte din lotul echipei lui Gabi Zahiu, ultimii doi fiind chiar titulari in esecul, 0-1, cu Minerul Matasari.

Partida de astazi, care va fi monitorizata de presedintele AJF Dolj, Nicu Neagoe, va fi condusa la centru de sibianul Andrei Huzu, ajutat la cele doua linii de concitadinii sai, Mihai Blandu si Ioan Comsa.

Minerul Matasari – Minerul Moldova Noua

Matasarenii au obtinut numai victorii in competitia surprizelor, ajungind pina in faza a cincea, dar, in campionat, nu au cunoscut gustul victoriei. Mai mult, elevii lui Constantin Trifu nu au marcat decit un singur gol si au incasat sapte. Situatia din clasament se poate imbunatati insa in aceasta etapa, cind primesc vizita omologilor din Moldova Noua, care, la fel ca matasarenii, nu au obtinut nici o victorie in primele doua etape.

Dupa ce au eliminat Minerul Motru in Cupa, acum trei zile, jucatorii de la Matasari pot acuza o stare de oboseala, dar nu au voie sa rateze punctele in campionat. Ametiti de „betia“ Cupei Romaniei, unde au stabilit ca obiectiv accederea in saisprezecimile competitiei, cei de la Minerul Matasari, in cazul unui nou esec, ar putea deveni principalii favoriti la retrogradare. Partida va fi arbitrata de o brigada sibiana, cu V. Streza, la centru, asistat de C. Nan si D. Ciocanea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS