17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa Pandurii s-a calificat cu emotii

Echipa Pandurii s-a calificat cu emotii

Cupa Romaniei, faza a V-a

Building – Pandurii 0-1

• A marcat: Lapadat ’18

Building: Doran – Cita, Badea, Gadaleanu, Nitu (’67, Faget) – Patrulescu, Donoata, Enescu (’59, Schintee), Albinaru – Poenaru, Latea (’83, Enea). Antrenor: Dumitru Balu.

Pandurii: Balaet – Radoi (’46, Bogoi), Craciunescu, Arcanu, C. Popescu – Bertea, Lacoviste (’56, I. Stefan), Negut, Cristea (’68, Vancea) – Lapadat, Cimpanu. Antrenor: Emil Sandoi.

• Au arbitrat: C. Fanita – C. Avram, S. Caia (toti din Timisoara).

Cu o echipa schimbata, in care numai Craciunescu si Bertea se regasesc printre titulari in partidele din campionat, echipa Pandurii a reusit sa elimine pe Building, dupa un gol al lui Lapadat, in minutul 18. Pe o suprafata de joc care pericliteaza integritatea jucatorilor, elevii lui Sandoi au dominat prima repriza cu autoritate. Cimpanu a iesit iarasi la rampa cu o centrare de pe partea stinga pentru Lapadat, acesta reusind, cu emotii, sa impinga mingea in poarta, de la citiva metri. Gazdele au ajuns de putin ori in situatia de a puncta, Latea fiind cel mai periculos, cu trei minute inainte de finalul primei reprize, cind a luftat de la trei metri de poarta.

Aflati inca sub zodia ghinionului, gorjenii au fost nevoiti sa faca doua schimbari neprevazute, Radoi si Cristea parasind terenul accidentati. Cimpanu, care ceruse schimbarea fiindca il batusera ghetele, a fost nevoit sa ramina in teren pina in ultimul minut, deoarece Pandurii epuizase cele trei schimbari permise de regulament, evolutia sa fiind stearsa pe final. Sandoi a apelat si in acest meci la rotirea jucatorilor pe posturi, Bertea terminind partida in postura de mijlocas stinga, Vancea luindu-i locul in centru.

Gorjenii au tremurat pe final

Repriza secunda a fost dominata de gazde, dar ocaziile de gol au fost impartite. Lapadat, in minutul 54, putea pune capat emotiilor traite pe final de tirgujieni, daca lovitura sa de cap nu inilnea vinclul barelor portii lui Doran. Norocul a fost de partea gorjenilor in prelungirile partidei, cind Donoata a sutat incredibil peste poarta, din sase metri, la respingerea gresita a lui Balaet. Gazdele au inscris totusi in prelungiri, insa golul nu a fost anulat de catre centralul Fanita, din cauza unui fault in atac produs de catre portarul Doran.

Dupa joc, fotbalistii gorjeni Lung, Vintilescu, Trofin, Popete si Pindaru, care nu au evoluat la Severin, au ramas pe teren pentru o scurta sedinta de pregatire fizica, sub indrumarea preparatorului fizic Ion Bura.

Gazdele nu s-au lasat fotografiate

La Severin, prezenta reprezentantilor presei nu este agreata de patronii echipei locale, care au impiedicat patrunderea in teren a fotografilor. Din rea-vointa si din necunoasterea regulamentelor, acestia s-au prevalat de faptul ca este o competitie privata, iar prezenta redactorilor sportivi la eveniment este conditionata de bunul lor plac.

Delegatul echipei, Marius Dobre, le-a tinut isonul sefilor lui, sustinind ca are regulament propriu, solicitind jandarmilor sa intervina in cazul in care se fac fotografii la „evenimentul privat“. Abia la interventia observatorului Constantin Bitlan, la pauza, lucrurile au revenit la normal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS