12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Dragulescu, vicecampion olimpic la sol

Marian Dragulescu, vicecampion olimpic la sol

Dupa ce in concursul de individual compus gimnastul roman Marian Dragulescu se clasase doar pe locul opt, in finala de sol a concursului special pe aparate, acesta s-a revansat, devenind vicecampion olimpic. Dragulescu a facut cel mai bun exercitiu al sau de la Olimpiada, pentru care a fost notat cu 9, 787, dar nu a primit decit medalia de argint, desi a avut acelasi punctaj cu canadianul Kyle Shewfelt, cel caruia i-a revenit titlul olimpic.

Explicatia acestei situatii inedite a fost ca s-a facut o departajare introdusa in ultimul moment in regulament, pina la acest concurs ambii sportivi urcind pe aceeasi treapta, in astfel de cazuri. Ca si criteriu de departajare intre cei doi gimnasti s-a luat media tuturor celor sase note date de arbitri, canadianul avind astfel cistig de cauza. Medalia de bronz a revenit bulgarului Iordan Iovcev, cu 9,775.

„Shewfelt merita aurul“

La finalul concursului, Marian Dragulescu a recunoscut, cu sportivitate, ca gimnastul canadian merita aurul. „Prestatia mea n-a fost rea, dar nici una stralucita, de aur. Ultima linie, cu pasul acela gresit, m-a costat aurul. Era clar ca Shewfelt merita titlul. La sarituri, o sa risc si voi face o saritura mai dificila. Ori voi cistiga aurul, ori nimic. Totusi, ma bucur pentru aceasta medalie“, a spus romanul, care mai este numit si „Marocanul“ de catre prieteni si colegi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS