17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRazvan Florea a luat bronzul la 200 m spate

Razvan Florea a luat bronzul la 200 m spate

Titlul olimpic a revenit americanului Aaron Peirsol, care fusese initial descalificat

Finala probei masculine de 200 m spate, disputata joi seara, in piscina olimpica din Atena, a aratat din nou ca interesele de orice natura primeaza in fata spiritului olimpic. La finalul cursei, tabela electronica a aratat un clasament in care pe primul loc s-a situat austriacul Markus Rogan, urmat de romanul Razvan Florea – medalie de argint. Aceasta ierarhie s-a stabilit in urma descalificarii americanului Aaron Peirsol, care a incalcat regulamentul la intoarcerea de la 150 m, prin folosirea unui procedeu care i-a creat un avantaj, ce s-a dovedit decisiv. El terminase primul cursa, cu aproape trei secunde in fata sportivului de pe pozitia secunda.

Dupa ce seful delegatiei Statelor Unite a depus contestatie, inotatorul american a fost recalificat, fiind declarat cistigatorul probei si primind medalia de aur, intr-un cor de fluieraturi si aplauze deopotriva. Peirsol s-a impus cu un nou record olimpic (1:54:95), in timp ce inotatorului roman, cronometrat cu 1:57:56, i-a revenit bronzul. Vicecampion european anul acesta la Madrid, Florea a doborit si el un record, pe cel national, dar, ceea ce este cel mai important, a reusit sa intre in istorie, devenind primul inotator roman care a cucerit o medalie olimpica.

„Nu ma gindeam ca voi cistiga o medalie“

La finalul concursului, Razvan Florea s-a aratat extrem de incintat de acest rezultat, la care nu se astepta. „Aceasta medalie este o mare surpriza pentru mine. Sint foarte fericit, pentru ca este prima medalie olimpica pentru mine, dupa ce la Sydney am fost pe locul sase. M-am pregatit bine pentru Olimpiada si speram sa ajung in finala, dar nu ma gindeam ca voi cistiga o medalie“, a afirmat Florea.

Sportivul roman nu a parut deloc dezamagit de faptul ca a pierdut argintul, el precizind: „Nu am vazut greseala americanului, dar cred ca ordinea corecta a medaliilor este Peirsol, Rogan, Florea. Nu stiu de ce l-au eliminat pe cistigator, americanul Peirsol. Nu mi se pare normal, este cel mai bun dintre noi. Aflu ca i-au admis contestatia. Eu bronzul l-am cistigat, bronzul il vreau.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS