12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDrobeta Turnu Severin este gazda competitiei atletice

Drobeta Turnu Severin este gazda competitiei atletice

Campionatul National de semimaraton se va desfasura miine, pentru a treia oara consecutiv, la Drobeta Turnu Severin. Rezultatele obtinute de sportivi in aceasta competitie vor constitui criteriul de selectie pentru Campionatele Mondiale de semimaraton, care vor avea loc in octombrie. 20 de cluburi din toata tara si-au trimis sportivii la Drobeta Turnu Severin.

Duminica vor lua startul 110 sportivi, care vor fi impartiti pe trei categorii de virsta: juniori, tineret si seniori. Ei vor avea de parcurs un traseu de 21,096 km.

„Startul la Campionatul National de semimaraton se va da duminica (miine – n.r.), la ora 8.30, pentru fete, iar la 8.45 vor pleca baietii. Aceasta este cea de-a treia editie a campionatului organizata la Drobeta Turnu Severin. Sintem bucurosi si onorati ca ni s-a oferit aceasta posibilitate. Federatia Romana de Atletism a ales Drobeta Turnu Severin pentru desfasurarea acestei competitii, deoarece avem un traseu foarte bun la care se adauga si conditiile bune de organizare. Anul trecut, sportiva Constantina Bita a realizat cea mai buna performanta romaneasca din toate timpurile. Prin organizarea acestei competitii, noi incercam, totodata, sa revitalizam atletismul mehedintean“, a spus Marius Screciu, directorul DTS Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS