6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar pe locul cinci

Doar pe locul cinci

Cealalta reprezentanta a Romaniei, Oana Ban, a fost retrasa din concurs, din cauza accidentarii de la glezna

Dupa titlul olimpic obtinut de echipa feminina de gimnastica, se spera ca elevele lui Belu si Bitang sa aduca Romaniei inca o medalie olimpica, in concursul de individual compus. Din pacate, dintre cele doua sportive calificate pentru aceasta proba, antrenorii nu au putut arunca in lupta decit una, pe mezina echipei, Dana Sofronie. Micuta Oana Ban a fost retrasa in ultimul moment din competitie, din cauza unei accidentari la glezna piciorului drept, suferita in timpul finalei pe echipe, ea fiind inlocuita pe lista participantelor de australianca Stephanie Moorhouse.

„Oana a resimtit dureri la glezna in timpul aterizarii la paralele. Credem ca nu este ceva serios. Dar cum ea este calificata pentru finala de la sol, am preferat sa o retragem din acest concurs. Speram ca se va simti bine pina la finalele pe aparate“, a explicat antrenorul Octavian Belu decizia luata.

Ezitarea de la birna a costat-o

In competitie a intrat doar Dana Sofronie, calificata cu al doilea punctaj, dupa reprezentanta Statelor Unite, Carly Patterson. Gimnasta romanca nu a fost insa in apele sale, avind prestatii sub cele din calificari, asa ca, in final, s-a clasat doar pe locul cinci. Cu toate acestea, la jumatatea concursului, punctajul obtinut de ea, 19,049 (9,412 – la sarituri si 9,637 – la paralele), o plasa pe locul doi, dupa rusoaica Horkina.

A urmat insa birna, aparat la care Dana a avut mai multe ezitari, primind in final nota 9,362, care a trimis-o pe locul cinci. Ultima reprezentatie, solul, nu a adus vreo schimbare a ierarhiei. Romanca a luat 9,537, dar celelalte concurente au primit mai mult, si, cu un total de 37,948 puncte, Dana Sofronie a terminat pe cinci, la 101 sutimi de medalia de bronz.

Titlul olimpic a fost cistigat de americana Carly Patterson, cu 38,387 puncte, urmata de „veterana“ Svetlana Horkina, cu 38,211 puncte, si de chinezoaica Zhang Nan, cu 38,049 puncte. Pe locul patru s-a clasat o alta rusoaica, Ana Pavlova, care a acumulat 38,024 puncte.

Gimnastica feminina romaneasca a ramas astfel fara nici o medalie la individual compus, lucru care nu s-a mai intimplat in ultimii 32 de ani, dar cu siguranta se va revansa in finalele pe aparate, care vor avea loc duminica si luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS