Acasă Sport Te-ai lamurit, „Puriule“?

Te-ai lamurit, „Puriule“?

„U“ Craiova – Steaua 1-1

• Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 15.000.

• Au marcat: Gane ’42-p / Dica ’17.

Universitatea: Guso – Moti, Papura (’80, Murgan), Jovanovic (’75, Iordache) – A. Dumitru (’46, Buhus), Bundea (’84, Stoianof), Plesan (’73, Bastina), Lutu (’46, Frunza), Nkoy (’46, Preda) – Gane (’64, M. Ilie), Rubenilson (’58, Borbely). Antrenor: Mircea Rednic.

Steaua: Hamutovski – P. Marin (’62, Ogararu), Ghionea, Rachita (’69, Radoi, ’90, D. Balan), P. Stoica (’76, Nesu) – Fl. Dumitru (’62, Paduret), Paraschiv, Aliuta (’62, D. Munteanu), Bostina (’46, Oprita; ’75, Pitu) – Dica (’75, A. Cristea), Dinita (’62, Neaga). Antrenor: Victor Piturca.

• Au arbitrat: V. Berbecaru – F. Ion, Fl. Buzarnescu.

• Cartonase galbene: Jovanovic, Iordache, Murgan / Ghionea.

• Cartonas rosu: Iordache ’89.

Chiar daca in penultima etapa din retur a lipsit miza, iar simbata era doar un amical, oltenii si stelistii au dovedit ca nu se pot menaja, indiferent de context. Meciul a fost presarat cu destule intrari dure, iar dupa cele trei eliminari din meciul de campionat, pe final Iordache a egalat scorul cartonaselor rosii, in urma celor doua faulturi la Cristea.

Rezultatul final a fost acelasi ca in urma cu doua luni, 1-1, iar jocul a urmat aceleasi coordonate. Stelistii au avut mai mult posesia in prima repriza, dovedind ca au o echipa mai tehnica, dar si o omogenitate data de cei doi-trei ani in care „scheletul“ echipei a ramas neschimbat. Dica a deschis scorul, asa cum o facea si in ultima disputa Universitatea – Steaua, dar Gane a egalat inainte de pauza, dintr-un penalti obtinut tot de el.

Stiinta a stat bine in teren, dar a suferit la constructie, vizibil incomodata de presingul adversarilor, de multe ori fundasii apelind la lansari direct pe virfuri. Ocaziile primei reprize au venit doar in urma unor faze fixe sau a unor centrari, la care Rubenilson si Gane s-au plasat excelent. Experienta i-a ajutat pe cei doi sa „sudeze“ un cuplu ofensiv redutabil intr-un timp relativ scurt, dar nu acelasi lucru se poate spune despre inlocuitorii lor, Borbely si M. Ilie demonstrind doar o disponibilitate sporita la efort, la contactul cu mingea lucrurile devenind mai complicate.

Pe linia de fund, doar Papura si-a pastrat postul, accidentarea lui Daouda facind loc pentru Moti pe partea dreapta, iar Jovanovic a aparut in stinga, acolo unde Rednic cauta demult un stoper potrivit. Inalt si rapid, sirbul a smuls aplauzele spectatorilor prin citeva interventii sigure, desi s-au observat si probleme de sincronizare cu colegii din defensiva, normale totusi, tinind cont ca a pierdut perioada de pregatire din Austria.

Nkoy l-a convins pe Rednic ca merita si el un loc in echipa, rezolvind cu siguranta faza de aparare, unde a trebuit sa-l blocheze pe Fl. Dumitru, desi nu prea a beneficiat de sprijin din partea lui Lutu. Folosit titular, „Hagi“ a parut dezorientat pe teren. A inceput pe partea dreapta, a fost mutat pe stinga, dar nici acolo nu a dat randament, sfirsind prin a fi inlocuit cu Frunza. In schimb, mijlocasul venit de la Vaslui a aratat ca stie fotbal, nerezolvarea transferului sau fiind o „bila neagra“ pentru conducerea Universitatii.

Primul sfert de ora al reprizei a doua a apartinut Universitatii, iar in prim-plan a fost Rubenilson. Perioada petrecuta in Europa pare sa fi schimbat calitatile native ale brazilianului, care s-a dovedit mai degraba un servant excelent decit un jucator indragostit de minge. Sfertul de ora bun reusit de alb-albastri a fost incheiat de bara lui Dinita (’60), iar in finalul meciului s-au facut numeroasele schimbari din cele doua echipe.

Exit mobile version