17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoroftei a fost infrint prin KO de Gatti

Doroftei a fost infrint prin KO de Gatti

Intr-un meci contind pentru centura de campion mondial al categoriei superusoare, versiunea WBC, disputat duminica dimineata, la Atlantic City, pugilistul roman Leonard Doroftei a fost invins prin KO in repriza a doua, de canadianul Arturo Gatti.

Dupa o prima repriza echilibrata, in care cei doua luptatori s-au tatonat, cea de-a doua s-a dovedit mult mai animata.

Cu 15 secunde inainte de sfirsitul rundei secunde, Gatti l-a surprins pe Doroftei cu o lovitura dura, un croseu la ficat, care l-a trimis pe roman la podea. In urma acestei lovituri, „Mosul“ nu a mai putut continua lupta. Meciul era programat sa se dispute pe durata a 12 reprize de cite trei minute fiecare.

Gatti a cistigat in urma acestui meci 1,8 milioane de dolari, in timp ce Doroftei a obtinut doar 400.000 de dolari.

„A fost o lovitura norocoasa“

Medicul galei de box, Kenneth Remsen, a declarat ca lovitura primita de Doroftei in repriza a doua i-a taiat respiratia pugilistului si i-a provocat un spasm stomacal. „S-ar putea chiar sa aiba o coasta rupta“, a precizat Remsen.

Doroftei nu a participat la conferinta de presa organizata dupa meci, dar managerul firmei Interbox, Yvon Michel, a spus ca accidentarea romanului nu este grava. „A fost doar una dintre acele lovituri care te paralizeaza timp de zece secunde, cind nu poti respira“, a spus Michel.

Doroftei a spus ca lovitura in urma careia a pierdut meciul cu canadianul Arturo Gatti, a fost una norocoasa. „Am incercat tot ce s-a putut. A fost o lovitura norocoasa“, a afirmat Doroftei. „Mosul“ a explicat tactica pe care si-a propus-o initial pentru meciul cu Gatti. „Eu am pus presiune, mai boxam patru sau cinci reprize in ritmul acesta, iar apoi ar fi scazut ritmul meciului si l-as fi avut in mina. S-a intimplat. Gatti loveste foarte tare, iar eu m-am protejat mult la cap si am uitat de ficat. A fost o lovitura care m-a surprins si m-a indoit“, a adaugat Doroftei.

La rindul sau, Arturo Gatti a spus ca, atunci cind boxerul roman a cazut, a stiut ca lupta s-a incheiat. „Este minunat sa scap de aici mai devreme. Stiam ca are o garda inalta, ca isi tine miinile putin cam sus. Corpul lui era usor descoperit“, a spus Arturo Gatti

Prima infringere din cariera de profesionist a lui Doroftei

Leonard Doroftei a disputat, pina la meciul cu Gatti, 23 de partide ca boxer profesionist, cistigind 22 si terminind una la egalitate. Pugilistul roman a devenit campion mondial al versiunii WBA in ianuarie 2002, invingindu-l pe agentinianul Raul Balbi, titlu pe care l-a pierdut insa in octombrie 2003, cind nu a reusit sa treaca de cintarul oficial inaintea partidei cu panamezul Miguel Callist. Meciul cu Gatti ar putea fi ultimul din cariera lui Leonard Doroftei.

In cadrul galei de la Atlantic City a luptat si un alt roman, Lucian Bute, care a obtinut a cincea victorie a sa la profesionisti din tot atitea meciuri disputate, dupa ce l-a invins prin KO in prima repriza pe americanul Tyler Hughes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS