22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa HC Lignitul va fi preluata de Centrul Energetic Rovinari

Echipa HC Lignitul va fi preluata de Centrul Energetic Rovinari

Desi s-a reunit de doua saptamini, situatia echipei de handbal HC Lignitul Tirgu Jiu este in continuare neclara, jucatorii si antrenorii aflindu-se intr-o mare dilema: cine ii va plati? Dupa reorganizarea CNLO, singura echipa performanta din Gorj care evolueaza in prima divizie a ramas fara sustinere financiara. Factorii locali s-au implicat si promit ca vor rezolva aceasta problema, avind promisiuni ca formatia de handbal va fi preluata de catre centrele energetice.

„Am discutat cu domnul Pisc si vom clarifica si situatia echipei de handbal care va fi preluata sigur de catre Complexul Energetic Rovinari. Oricum, cheltuiala este mai mica decit la fotbal. Atentia acestora trebuie sa o acordam in egala masura ca si la fotbal, chiar si mai bine deoarece HC Lignitul este echipa performanta la ora actuala a judetului, pentru ca este in Divizia A“, a precizat presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu.

Ca si la fotbal, unde Pandurii vizeaza promovarea in prima liga, si handbalul isi mentine obiectivul de performanta, calificarea in cupele europene. „Daca mentinem actualul lot si daca vine si Alesu, cred ca Lignitul poate sa emita pretentii la cupele europene. Am discutat si cu presedintele Gore Popescu si cu Cornel Popescu sa le explice jucatorilor ca nu se face nici o miscare, sa nu plece nimeni“, viseaza optimist la Europa Ion Calinoiu.

Luni, va avea loc o discutie intre directorul general al Centrului Energetic Rovinari, Ion Pisc, si oficialii clubului HC Lignitul, care vor stabili de comun acord datele colaborarii. Cel mai probabil se va renunta la cantonamentul montan, elevii lui Liviu Andries pregatindu-se in localitate din cauza problemelor financiare, fiind perfectate pina acum sase partide de verificare, trei la Cupa Doljului, competitie organizata de Universitatea Craiova, si trei la Cupa Lignitul, ultimul turneu avind loc la Tirgu Jiu, in Sala Sporturilor, unde vor fi invitate echipele „Poli“ Timisoara, Steaua si Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS