21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCine s-a intarit cu adevarat?

Cine s-a intarit cu adevarat?

„U“ Craiova – Steaua

• Stadion: „Ion Oblemenco“, astazi, ora 20.00 (Pro TV).

• Formatii probabile:

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Moti – A. Dumitru, Plesan, Bundea, Borbely – Vigariu, Gane, Rubenilson. Antrenor: Mircea Rednic.

Steaua: Hamutovski – P. Marin, Rachita, Ghionea, Nesu – Fl. Dumitru, Paraschiv, D. Munteanu, Dica – Dinita, Neaga. Antrenor: Victor Piturca.

• Vor arbitra: V. Berbecaru (Vilcea) – F. Ion, Fl. Buzarnescu (Craiova).

Se spune ca echipele mari nu se intilnesc in meciuri de pregatire. Probabil ca nu vom vedea niciodata un meci Steaua – Dinamo in pauza competitionala, la fel cum nici peste hotare nu sint acceptate astfel de confruntari intre echipele de top. De neconceput era si o disputa amicala intre Universitatea si Steaua pina in urma cu citiva ani, dar de la o vreme acest meci a devenit parca o traditie.

Steaua a fost si ultima echipa care a vizitat „Ion Oblemenco“ intr-un joc oficial, 1-1 in penultima etapa a campionatului trecut, Dica si Lutu fiind autorii golurilor unui meci in care s-au dictat si trei eliminari.

Ultima confruntare a Universitatii cu o vicecampioana a consemnat un dezastru pentru alb-albastri, 1-5 cu Legia Varsovia in turneul austriac. In rest, oltenii au inregistrat numai victorii in jocurile de pregatire, cinci in Austria si una acasa, 3-0, cu Oltul Slatina.

Ca de obicei, stelistii s-au pregatit la Forban si la Mierlo (Olanda), dar nu au impresionat in meciurile amicale, terminind la egalitate cu doua echipe de pluton din Benelux si cistigind saptamina trecuta, cu 1-0, impotriva Sportului Studentesc.

In privinta achizitiilor, Steaua s-a intarit evident, P. Marin, Ghionea si A. Cristea fiind jucatori care au jucat deja in „tricolor“, pe cind la Universitatea doar Gane pare un cistig veritabil, pentru Dumitru, Bastina sau Rubenilson fiindu-ne de ajuns doar garantia lui Rednic.

Daca Mircea Rednic are dubii in privinta folosirii lui Frunza, titular in meciurile din Austria, dar al carui transfer in Banie a cazut, Piturca se gindeste sa incerce in defensiva cuplul Ghionea-Rachita, dupa ce Curt s-a accidentat recent destul de grav, iar Radoi este suspendat pentru prima etapa.

Este ultima oportunitate pentru cei doi antrenori de a verifica potentialul jucatorilor inaintea unui nou sezon, in care Universitatea vrea sa evadeze din mediocritate, iar Steaua nu concepe sa nu cistige titlul, dupa trei ani de „seceta“ pentru vitrina clubului din Ghencea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS