8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii s-au ridicat la nivelul divizionarei A

Gorjenii s-au ridicat la nivelul divizionarei A

Sandoi a fost multumit de evolutia elevilor sai, care i-au respectat intocmai indicatiile tactice

La primul amical serios al sezonului, divizionara B Pandurii Tirgu Jiu a cedat la limita, 0-1, in fata echipei FC Arges. A fost primul meci de verificare in fata propriilor suporteri si, in ciuda infringerii, fotbalistii lui Sandoi au evoluat foarte bine in disputa cu pitestenii. Diferenta de pregatire dintre cele doua formatii nu s-a facut simtita prea mult in prima repriza, gorjenii dominind jocul. Daca „pandurii“ sint inca in faza acumularilor fizice, adversarii lor se afla in linie dreapta, peste o saptamina urmind sa inceapa campionatul Diviziei A.

De aceea, tehnicianul Ion Moldovan nu a apelat la prea multe modificari, in timp ce omologul sau Emil Sandoi a rulat tot lotul avut la dispozitie, folosind cite o echipa in fiecare repriza. Bilasco a facut diferenta pe tabela de marcaj cu sase minute inaintea expirarii timpului regulamentar de joc, fructificind cu o lovitura de cap centrarea de pe partea stinga a lui Marius Sava.

Antrenorul divizionarei B a inceput jocul cu urmatoarea formatie: Lung – Bogoi, Craciunescu, Trofin, C. Popescu – Nica (’28, Scarlat), Stefan, Bertea, Ursu – Vintilescu, Ungureanu.

Acesta pare a fi primul „unsprezece“, insa Sandoi considera ca nimeni nu este titular de drept in echipa sa: „Este o perioada de incercari si nu este nici un jucator senator de drept. Titularii se stabilesc in functie de randamentul pe care il vor da cind incepe campionatul“.

In partea secunda a meciului, pentru Pandurii au evoluat urmatorii jucatori: Pindaru – Radoi, Nicola, Negrila, Popete – Arcanu, Scarlat, Negut, Cristea – Lapadat, Buca. Au mai intrat Gaman si Lacoviste, precum si doi jucatori aflati in probe la divizionara B din Tirgu Jiu, Badaluta, fost la Universitatea Craiova, si Tuta, de la Cluj. Tehnicianul gazdelor a apreciat jocul atacantilor sai, in ciuda faptului ca nu au marcat, precum si travaliul lui Bertea si participarea la joc a lui C. Popescu. De asemenea, Scarlat a demonstrat ca este un cistig pentru echipa, reusind sa schimbe jocul dupa accidentarea lui Nica, din prima jumatate de ora.

Sandoi a apreciat ca echilibrat lotul sau din acest sezon, in care exista o concurenta reala pentru titularizare. „Sint multumit pentru ca au respectat sarcinile de joc si au dovedit ca pot sa fie jucatori profesionisti“, a precizat antrenorul gorjenilor. „Am fost preocupati de joc, am avut o singura discutie cu ei inainte de meci cu privire la abordarea acestuia si s-au aratat receptivi. Este in continuare o perioada de selectie pentru noi. Nu prea am apucat sa lucram cu mingea, pentru ca sintem in continuare in perioada de acumulari. E normal sa fie o diferenta de pregatire intre cele doua echipe, deoarece FC Arges incepe campionatul peste o saptamina, iar noi peste o luna“, a incheiat Sandoi.

Prunariu a arbitrat ultimul meci din cariera

Centralul partidei, Mihai Prunariu, s-a retras din arbitraj cu prilejul acestui joc, dupa o cariera de 11 ani in arbitraj si opt ani in lotul divizionar C. Desi mai avea dreptul sa arbitreze, Prunariu a preferat sa se retraga „din motive personale“, dupa ce a contestat ultimele decizii ale CCA conduse de Ion Craciunescu.

Nici AJF Gorj si nici clubul Pandurii nu au marcat retragerea lui Prunariu macar cu un buchet de flori, acest eveniment trecind neobservat. Doar Emil Sandoi l-a felicitat dupa joc pentru intreaga cariera, multumindu-i pentru ajutorul dat de-a lungul celor trei ani petrecuti la Tirgu Jiu de tehnicianul craiovean. Retragerea lui Prunariu a fost a doua din acest an dupa ce, in iarna, craioveanul Nicu Neagoe (presedintele AJF Dolj) s-a retras la Tirgu Jiu intr-un meci dintre Pandurii si Universitatea Craiova. Atunci gazdele au fost mai grijulii, oferindu-i un buchet de flori fostului arbitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS