6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEroul meciului cu Kaiserslautern, somer!

Eroul meciului cu Kaiserslautern, somer!

„Negoro“, cum este cunoscut fostul fundas dreapta al legendarei „Craiova Maxima“, s-a nascut pe 23 iulie 1954 la Gighera, iar in 1971 a fost legitimat la juniorii Universitatii. A debutat in Divizia A intr-un meci memorabil, Petrolul – Universitatea 0-0 (19 iunie 1974), partida care a adus primul titlu national in vitrina clubului oltean, la exact zece ani de la promovarea Stiintei in prima liga fotbalistica. De atunci, din sezonul 73/74, Negrila a evoluat la aceeasi echipa pina in 1988, cind s-a transferat la Jiul Petrosani pentru doua sezoane, 88/90, si unde si-a incheiat cariera fotbalistica. In campionatul 88/89, cu Negrila titular, Jiul a promovat in Divizia A.

In palmaresul sau de jucator la Universitatea, „Negoro“ are trei titluri nationale, patru Cupe ale Romaniei si semifinalist al Cupei UEFA. Este autorul golului antologic din partida retur cu 1.FC Kaiserslautern, care a calificat Universitatea Craiova in semifinalele Cupei UEFA, editia 82/83. A totalizat: 376 meciuri/15 goluri (in Divizia A), 32/1 in echipa nationala (participant la turneul final al CE 84), 46/1 in Cupele Europene.

Dupa retragerea de pe teren, s-a dedicat muncii de antrenor. In sezonul 90/91, ca secund al lui Sorin Cirtu la Universitatea, a cucerit eventul. A mai activat la echipele: Constructorul, Jiul IEELIF, Electroputere (in trei rinduri), Extensiv, Tirgu Carbunesti, CSM Resita. In iarna acestui an, Negrila a fost, intr-un fel, sacrificat de patronul Dinel Staicu si trimis la Resita pentru a salva echipa CSM de la retrogradare. Cu un lot fara valoare si experienta competitionala, resitenii au retrogradat in Divizia C, iar antrenorul Negrila, absolut fara nici o vina, a ramas pe drumuri, in prezent fiind fara nici un angajament! Are un fiu fotbalist, Alexandru Marius, la Pandurii Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS