10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu cine ne razvratim impotriva Capitalei?

Cu cine ne razvratim impotriva Capitalei?

In aceasta vara s-au implinit 40 de ani de la promovarea Stiintei in Divizia A si 30 de ani de la primul titlu cucerit de Universitatea Craiova, jubilee trecute absolut pe neobservate atit pe Unirii 86, cit si, cu unele exceptii, in media craioveana si nu numai. Probabil ca, daca Universitatea Craiova ar fi avut o alta locatie, sa zicem… Turcia, in aceasta vara am fi sarbatorit cel de-al cincilea titlu! Sau a sasea cupa, sau…

Dar „bascanii“ de la Universitatea nu au cum sa se inspire din reusitele celor de la Galatasaray sau Besiktas din mai multe motive. Cel principal este evident pentru aproape toata lumea: nu pot! Este vorba de impotenta financiara si manageriala, partial explicabile intr-un oras balcanic cum este Craiova acestor ani. Din 1991, cind oltenii au cucerit tot ce se putea – campionat, Cupa Romaniei, campionatul de tineret-sperante si cel de juniori – Craiova si-a trecut in palmares doar o Cupa a Romaniei (1993) si multe, multe promisiuni. La un moment dat, si-a pierdut pina si identitatea, ca sa zicem asa, echipa fiind angrenata in combinatii paguboase de un investitor de origine oltean. Prietenii din Poiana Mare stiu despre cine este vorba! Macar sa fi adus titlu in Banie prin combinatiile pe care le-a facut! Turcii, revin, asa au facut.

Din pacate, in Banie am avut parte mai mult de scandaluri si tensiuni aiurea, care au macinat echipa. Spectatorii de pe fostul „Central“ au iubit aceasta echipa inca de la promovarea in Divizia A mai ales pentru razvratirea ei impotriva Capitalei, impotriva echipelor departamentale. Acum? Cine se arata dispus sa ia totul de la capat, adica razvratirea impotriva Capitalei sa nu fie doar o declaratie la o conferinta de presa? Patronul Dinel Staicu declara ca nu poate de unul singur… Ilie Balaci afirma ieri ca pentru ca Bania sa reajunga acolo unde a fost are nevoie de fotbalisti. Care fotbalisti trebuie adusi pe bani… Mircea Rednic, care si-a cam luat gindul de la bugetul promis pentru transferuri, a declarat, diplomatic, ca se va baza in acest sezon pe el si pe jucatorii existenti… Incotro, Universitatea?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS