17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSoanca si Alesu, primele achizitii ale gorjenilor

Soanca si Alesu, primele achizitii ale gorjenilor

HC Lignitul Tirgu Jiu s-a reunit pentru reluarea pregatirilor in vederea noului sezon din Liga Nationala, in care pretentiile vor fi mai mari decit clasarea pe locul sase reusita in campionatul trecut, presedintele Gore Popescu fixind un obiectiv indraznet, accederea intr-o cupa europeana. La reunire a fost prezent, pe linga vechii jucatori, si fostul handbalist al Lignitului, Ciprian Alesu, care, mai mult ca sigur, le va fi din nou coleg.

Pe linga posibilul transfer al lui Alesu, tirgujienii s-au inteles cu craioveanul Florin Soanca si asteapta sa vada la lucru doi tineri de la Mehedinti si de la Iasi. Gore Popescu da asigurari suporterilor ca nimeni nu va parasi gruparea olteana in acest an, fiind preocupat sa prelungeasca intelegerile cu cei patru jucatori carora le expira contractul vara viitoare. Popescu confirma tratativele cu Ciprian Alesu, care este liber de contract dupa o experienta in liga secunda franceza. „Sintem si cu Alesu in tratative, nu e nici un secret. Sigur ca e un jucator dorit, cine nu ar vrea un handbalist ca el. Eu am avut o discutie cu el si in principiu ne-am inteles. Acum depinde cit de consecvent este, in urma unor astfel de discutii nescrise cum se zice. Eu ma tin de cuvint. Vom semna un contract, pentru ca, din cite am inteles de la el, e liber de contract. Vom plati un transfer international care o sa ne coste cam 1.500 de euro“, a precizat presedintele Lignitului.

Alti doi jucatori ai echipei gorjene sint curtati de formatii din prima liga, Marian Filip fiind dorit de Dinamo Bucuresti, iar Mihut Pancu de HCM Resita. Despre o eventuala plecare a acestora, Gore Popescu a spus: „Daca platesc ce scrie in contract, eu nu pot sa ma opun. In cazul lui Filip, cind le-am pus contractul pe masa au spus ca ei nu dau atitia bani pe el. In plus, jucatorul este de acord sa ramina la noi. E un baiat disciplinat si a zis ca isi duce contractul pina la capat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS