24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Ema Bogdan s-a impus in finala

Craioveanca Ema Bogdan s-a impus in finala

Tinara tenismana craioveanca Elena Bogdan, pregatita la TC Olimp de antrenorul Ilie Cojan, a mai reusit sa-si treaca in palmares un trofeu, Cupa „Generali“. Competitia, una de categoria a treia, a avut loc zilele trecute pe baza „Keoke“ din Bucuresti, a fost rezervata copiilor de 12 ani si a adunat la start 48 de participanti (32 de baieti si 16 fete).

Ema Bogdan, ocupanta locului doi in clasamentul national al lunii trecute, intocmit de FR de Tenis, a fost desemnata cap de serie numarul unu, ea intrind direct in turul doi al turneului. Micuta olteanca si-a confirmat statutul, impunindu-se in toate cele trei partide. Dupa un sec 6-0, 6-0 in turul secund, craioveanca a depasit-o, in semifinale, pe Sabina Stilu, scor 6-2, 6-3, pentru ca, in finala, sa o intreaca, tot in doua seturi, 6-4, 6-2, pe Ramona Diaconescu.

Tenismana din Banie i-a impresionat pe cei prezenti, care au vazut in ea o viitoare Kim Clijsters, jucatoare de top in ierarhia WTA. De fapt, Ema aduce putin cu celebra tenismana belgiana, de la care incearca sa copieze cit mai multe lucruri. „Kim Clijsters este preferata mea si incerc sa copieze de la ea fiecare lovitura. Mi-as dori sa ajung si eu in topul celor mai bune tenismene din lume“, a spus tinara sportiva, care, in prezent, se pregateste constiincios pentru Campionatele Nationale care vor avea loc peste zece zile la Braila. „Este un turneu foarte important, pe care l-am cistigat cind avea zece ani si doresc sa repet isparava si la categoria 12 ani“, a incheiat Ema Bogdan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS