22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLuis Felipe Scolari isi cere scuze pentru esec

Luis Felipe Scolari isi cere scuze pentru esec

Selectionerul Portugaliei, Luis Felipe Scolari, le-a cerut scuze suporterilor portughezi in numele intregii echipe nationale, dupa ce reprezentativa pe care o pregateste a pierdut finala Campionatului European in fata Greciei, fiind invinsa cu scorul de 1-0.

„Imi pare rau. Este greu sa pierzi de o asa maniera, este greu sa acceptam aceasta infringere, dar trebuie sa o facem. Ei au fost mai buni. O simpla neatentie poate conduce la o infringere. Imi cer scuze in numele tuturor pentru ca nu am reusit sa le facem portughezilor cea mai mare bucurie la acest Campionat European. Ne cerem scuze de la toti portughezii pentru ca nu am reusit sa indeplinim obiectivul pe care ni l-am dorit. Nu va lasati afectati de infringere. Mai avem inca multe de facut pentru Portugalia“, a spus Scolari, care crede ca Grecia a cistigat datorita faptului ca a fost o echipa organizata, care a stiut sa speculeze erorile comise de adversar.

„Rezultatul nu ne multumeste, dar este unul logic. Am intilnit astazi (duminica – n.r.) o echipa cu o organizare defensiva spectaculoasa. Grecii au cistigat pentru ca s-au aparat si pentru ca au stiut exact ce fac. Au stiut sa speculeze greselile noastre. Am incercat sa avem rabdare si sa fim disciplinati, chiar daca spre finalul partidei nervozitatea a inceput sa iasa la iveala. Vreau sa imi felicit colegul, pe Otto Rehhagel, si echipa pe care o pregateste. Nu cred ca faptul ca Grecia a cistigat Campionatul European este un pas inapoi pentru fotbal. Invingatorii trebuie sa joace si sa invinga in fata oricarei echipe, oricarui stil, iar noi nu am putut sa facem acest lucru“, a explicat tehnicianul brazilian.

Mijlocasul portughez Maniche a observat si el tactica defensiva foarte bine pusa la punct a grecilor. „Nu am reusit sa ajungem pina la capat, dar totusi am fost in finala. Este pentru prima data cind nu reusim sa inscriem. Grecii au fost mai bine organizati, au cistigat si merita felicitati“, a spus Maniche.

Atacantul Pauleta considera ca este regretabil ca o echipa care nu stie decit sa se apere a cistigat Campionatul European. „Este o conceptie curioasa de fotbal. La acest Campionat European nu au facut altceva decit sa se apere. Am incercat in aceasta seara sa inscriu, dar in zadar. Ei au reusit sa cistige“, a afirmat jucatorul portughez.

Presedintele Portugaliei, Jorge Sampaio, prezent in tribuna la finala de duminica, le-a cerut portughezilor sa se bucure de performanta obtinuta de echipa nationala, in ciuda infringerii suferite in finala, in fata Greciei. „Am pierdut ultimul meci, dar trebuie sa ne mentinem la nivelul la care am ajuns. Este prima oara cind echipa Portugaliei ajunge in finala unui turneu. Sper ca nu vom strica sarbatoarea. Am pierdut un meci, dar am facut-o cu demnitate si clasa. Lucrurile nu s-au terminat asa cum speram, dar nici nu avem motive sa fim foarte tristi“, a spus seful statului portughez, care i-a felicitat pe jucatorii pregatiti de Luis Felipe Scolari pentru performanta reusita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS