16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEi cu trofee, noi cu regrete si balacareli

Ei cu trofee, noi cu regrete si balacareli

In urma cu doi ani, la Campionatul Mondial din Asia, reprezentativa Turciei

s-a clasat pe locul trei, in finala mica „ienicerii“ lui Senol Gunes impunindu-se in fata gazdelor, Coreea de Sud. Brazilia, Germania, Turcia, asa a aratat podiumul CM din 2002, turcii fiind considerati atunci cea mai frumoasa surpriza a ultimelor decenii. In reprezentativa „semilunei“ care a cucerit bronzul la CM 2002 s-au aflat cinci jucatori de la Galatasaray, echipa pregatita atunci de romanul Mircea Lucescu.

Romania? Ne-am multumit cu privitul la televizor si cu balacareli prin presa, dar am trait si noi, ca sa zic asa, putin din ascensiunea turcilor, ei fiind de aici, din Balcani…

Acum, dupa acest Campionat European din Portugalia, am trait iarasi putin din ascensiunea spectaculoasa si imprevizibila a Greciei, tara aflata tot in Balcani. Alti cinci jucatori din nationala elena condusa de germanul Rehhagel au fost pregatiti, la AEK Atena, de un antrenor roman, Ilie Dumitrescu.

Romania? Ca si la Mondialul din Asia, am privit si pariat pe cei din Balcani, unii, altii continuind cu regretele si inca acuzindu-l pe arbitrul Urs Meier pentru necalificarea noastra la CE din Portugalia.

Intre timp, scandalurile din fotbalul romanesc continua, iar aproape toti vorbesc si acuza… Ne delectam cu declaratiile lui Becali cum ca Lucescu ar fi tigan, ca si cum asta ar fi problema care arde acum. Si Madalin Voicu, anul trecut, probabil in criza de declaratii, a vrut sa faca valuri si a spus ca Zoltan Crisan si Ilie Balaci sint tigani. La ce ne ajuta? In timp ce noi ne hranim cu asemenea „firimituri“, alti balcanici isi vad de munca, darima mentalitatile invechite si ajung la turnee finale.

Hagi, intr-un interviu aparut ieri, are mare dreptate: „Din pacate, raminem doar cu regretele. Sa nu ne facem o obisnuita din asta. Nici nu e bine sa vorbim mereu despre ce a fost. Conteaza doar ziua de miine (…) Noi am demonstrat ca avem echipa. Putem bate pe oricine, depinde de atitudine“.

Generalul PSD-ist Anghel Iordanescu are in aceasta toamna pentru ce sa-si faca griji in perspectiva meciurilor din preliminariile CM 2006, ca si partidul sau la alegerile din noiembrie…

Coborind pe… Unirii 86, ce aflam? Ca patronul Staicu se simte destul de singur impotriva tuturor („m-au luat toti peste picior si m-am saturat“) si continua sa traga semnale de alarma. Astfel, Staicu a declarat ca ar fi satul de politica (si-a dat demisia din partid) si fotbal, iar din iarna va incepe sa vinda jucatori! Lumea crede ca este un fel de joc al patronului pentru a sensibiliza autoritatile locale si nu numai, dar, ipotetic, s-ar putea intimpla asa ceva. Prietenii stiu de ce!

P.S. Patronul echipei FCM Bacau, Sechelariu, suparat si el pe obste pentru ca bacauanii nu l-au mai ales primar, a scos echipa la vinzare!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS