Acasă Sport Eriksson: „Am avut ghinion!“

Eriksson: „Am avut ghinion!“

Selectionerul Angliei, Sven Goran Eriksson, a spus ca infringerea suferita in fata Portugaliei, dupa executarea loviturilor de departajare, este foarte greu de acceptat, deoarece jucatorii sai au evoluat bine in meciul din sferturile de finala ale Campionatului European. Anglia a ratat calificarea in semifinalele Euro 2004, fiind invinsa de echipa Portugaliei, cu scorul de 8-7, dupa executarea loviturilor de departajare, dupa ce la finalul timpului regulamentar a fost 2-2.

„Din pacate, am pierdut la penaltiuri, iar acest lucru este greu de acceptat. Am avut ghinion, dar acesta este fotbalul. Jucatorii mei au fost fantastici si nu am nimic sa le reprosez. Este foarte greu sa pierzi astfel. Portugalia a obtinut egalarea si a dus meciul in prelungiri si, din nefericire pentru noi, au transformat un penalti in plus si noi nu vom merge in semifinale. Portugalia a avut posesia mingii, dar nu prea a avut ocazii“, a spus Eriksson.

Referitor la golul anulat al lui Campbell, in minutul 90 al meciului, selectionerul Angliei a precizat ca, de pe banca tehnica, acesta a parut gol valabil. „De pe banca tehnica, acel gol parea valabil, dar nu am vazut reluarea la televizor, astfel ca nu pot sa comentez“, precizat Eriksson.

Owen: „Este o mare deceptie“

Atacantul englez Michael Owen s-a aratat extrem de dezamagit ca Anglia a pierdut din nou in urma loviturilor de departajare, dupa experientele de la Cupa Mondiala din 1990 si 1998 si de la Campionatul European din 1996. „Este o mare deceptie. Inca o data sintem eliminati la loviturile de departajare. Acelasi lucru s-a intimplat la Cupa Mondiala din 1998, in fata Argentinei, cind, la fel ca si astazi, un gol valabil marcat de Campbell ne-a fost refuzat. Astfel de turnee se desfasoara la fiecare doi ani (incluzind Cupa Mondiala) si deci nu va puteti astepta sa cistigam de fiecare data. Dar faptul ca am pierdut din nou la penaltiuri este o mare dezamagire. Trebuie sa recunoastem, totusi, ca portughezii au executat foarte bine loviturile de departajare“, a spus Owen.

Scolari: „Am meritat calificarea“

Selectionerul Luiz Felipe Scolari a spus ca Portugalia a meritat sa se califice in semifinalele Euro 2004. „Toate victoriile sint delicioase, dar aceasta in mod special, deoarece tot ceea ce s-a intimplat a fost spectaculos. La loviturile de departajare putea cistiga oricine, insa noi am meritat calificarea. Totul a culminat cu penaltiurile pe care Ricardo le-a salvat si marcat, iar acestea sint lucruri care ne fac sa-i multumim lui Dumnezeu. Felicitari, tuturor portughezilor si, mai ales suporterilor prezenti la meci: au fost mai putini ca englezii, insa nu s-a vazut. Lucrurile merg inainte, fiind foarte motivati si avind in spate poporul portughez“, a spus Scolari.

Exit mobile version