24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRicardo a dus Portugalia in semifinale

Ricardo a dus Portugalia in semifinale

Portugalia – Anglia 8-7

• Au marcat: H. Postiga ’83, Rui Costa ‘110 / Owen ‘3, Lampard ‘115.

• Au transformat penaltiuri: Deco, Simao, C. Ronaldo, Maniche, H. Postiga, Ricardo / Owen, Lampard, Terry, Hargreaves, A. Cole.

• Lisabona, stadion: „Da Luz“, spectatori: 80.000

Portugalia: Ricardo – Miguel (’78, Rui Costa), Andrade, R. Carvalho, N. Valente – C. Ronaldo, Maniche, Costinha (’63, Simao), Deco, Figo (’75, H. Postiga) – N. Gomes. Antrenor: Luis Felipe Scolari.

Anglia: James – G. Neville, Terry, Campbell, A. Cole – Beckham, Gerrard (’81, Hargreaves), Lampard, Scholes (’58, G. Neville) – Owen, Rooney (’25, Vassell). Antrenor: Sven Goran Erriksson.

• Au arbitrat: U. Maier – R. Kapelli, F. Buragina (Elvetia).

• Cartonase galbene: Costinha, Deco, R. Carvalho / Gerrard, G. Neville, P. Neville.

Debut fulminant al celui mai echilibrat sfert de finala de la Euro, dintre tara gazda si Anglia. Parca suparat pe tevatura care se face in jurul noului copil-minune al Albionului, Rooney, Michael Owen a dorit sa arate ca el a fost primul care a meritat cindva aceasta denumire. Fostul „Wonder-kid“ a speculat pasa aiurea data de Costinha spre propriul portar si a deschis scorul dupa o executie acrobatica. Pina la pauza, Figo si-a batut joc de trei lovituri libere care se anuntau periculoase, iar Rooney s-a accidentat si a fost inlocuit.

In repriza secunda, lusitanii au avut o posesie zdrobitoare, dar nu si-au creat ocazii mari de gol, incomodati fiind de apararea supraaglomerata si precisa pusa la punct de Erriksson. Insa, la fel ca in meciul cu Franta, fotbalul i-a pedepsit pe cei care l-au inventat. Cu sapte minute inainte de final, Simao a centrat de pe locul lasat liber de Figo si Helder Postiga, atacantul lui Tottenham, a reluat imparabil cu capul din careul mic. Ricardo a fost salvat de transversala in ultimul minut la lovitura de cap a lui Campbell si s-a intrat in prelungiri.

In „extra-time“, o alta rezerva, Rui Costa, a adus gazdele in avantaj cu un sut magistral de la marginea careului, dar peste cinci minute Lampard a egalat in urma unui corner.

Penaltiuri: Beckham – sut peste poarta, Deco – gol, Owen – gol, Simao – gol, Lampard -gol, Rui Costa – peste poarta, Terry – gol, C. Ronaldo – gol, Hargreaves – gol, Maniche – gol, A. Cole – gol, H. Postiga – gol, Vassell – apara Ricardo, Ricardo – gol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS