3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltima sansa a Olandei

Ultima sansa a Olandei

Olanda – Letonia

• Braga, stadion „Braga Municipal“, astazi, ora 21.45 (TVR 2).

• Formatii probabile:

Olanda: Van der Sar – Reiziger, Stam, Bouma, Van Bronckhorst – Seedorf, Cocu, Davids – Van der Meyde, Van Nistelrooy, Robben. Antrenor: Dick Advocaat.

Letonia: Kolinko – Isakovs, Zemlinskis, Stepanovs, Blagonadezdins – Bleidelis, Lobanovs, Astfafjevs, Rubin – Prohorenkovs, Verpakovskis. Antrenor: Aleksandrs Starkovs.

•Vor arbitra: K.M. Nielsen – J. Larsen, J. Jepsen (Danemarca).

In aceasta seara, Olanda si Letonia se intilnesc pe stadionul „Municipal“ din Braga, cu speranta ca meciurile lor anterioare, cu Cehia si Germania, nu le-au pus capat evolutiei lor la Euro 2004. Cele doua reprezentative ocupa ultimele doua locuri in Grupa D, cu cite un punct, iar echipele care se vor califica in sferturile de finala ale campionatului european se vor stabili si in functie de rezultatul care se va inregistra in celalalt meci al grupei, dintre Germania si Cehia. Pentru a avansa in competitie, atit Olanda, cit si Letonia au nevoie de o victorie, dar acest lucru nu este suficient, rezultatul meciului dintre Germania si Cehia fiind cel care stabileste echipele calificate.

Conferinta de presa de ieri a Olandei a fost intretinuta de antrenorul secund Willem van Hanegem, care l-a inlocuit pe selectionerul Dick Advocaat, care a tinut o scurta informare referitor la motivatia sa in inlocuirea atacantului olandez Arjen Robben, dupa 59 de minute, in meciul pierdut de nationala „portocalei mecanice“, cu 2-3, in fata Cehiei. Van Hanegem a spus: „Advocaat m-a rugat sa ii tin locul. Dar acest lucru nu are nici o legatura cu meciul impotriva Cehiei. Ma intrebase inainte de debutul turneului daca as putea sa il inlocuiesc la o conferinta de presa, asa ca nu va ingrijorati, este inca plin de spirit de lupta.“

„Trebuie sa cistigam si nu ne vom gindi prea mult la rezultatul celuilalt meci al grupei. Ar fi fost ciudat sa nu fim pregatiti sa jucam cu Letonia, toata lumea stie ca este ultima noastra sansa si cit de important este sa invingem“, a spus Van Hanegem.

Olanda se afla pe locul trei in Grupa D si se va califica in sferturi numai daca invinge Letonia, iar Germania pierde sau face egal cu Cehia. Olandezii se pot califica si daca fac egal cu Letonia, iar Germania pierde in fata Cehiei, dar in functie de diferenta de scor sau de golurile inscrise.

„Eu inteleg ca multi sint dezamagiti de rezultate dupa o calatorie atit de lunga, dar poate ca Olanda nu este o echipa atit de buna pe cit cred oamenii. Am urmarit alte turnee finale in trecut si m-am intrebat de ce unii jucatori au jucat sub potential“, a adaugat Van Hanegem.

De partea cealalta, atacantul leton Maris Verpakovskis a recunoscut ca ii place atentia de care se bucura in urma evolutiilor bune la Euro 2004 si crede ca nationala sa lupta in continuare pentru un loc in sferturi. Selectionata baltica a cistigat primul sau punct la un turneu final terminind la egalitate cu Germania, intr-un meci pe care, spune internationalul leton, meritau sa il cistige si pierzind, cu 1-2, in fata Cehiei. Verpakovskis spune ca echipa sa are din ce in ce mai multa incredere si ca pot da din nou peste cap pariurile, invingind, in aceasta seara, Olanda.

„Am fi putut sa cistigam in fata Germaniei. Impotriva Olandei cred ca vom avea mai multa incredere. Devenim mai puternici cu fiecare meci. De ce sa nu reusim sa trecem in faza a doua? Acesta este motivul pentru care am venit aici. Acum credem ca sintem suficient de buni sa reusim acest lucru si asta vom incerca sa facem. Cind am ajuns aici, nu aveam nimic de pierdut, dar am fost concentrati. Toti au spus ca vom fi terminati inainte de al treilea meci, pe care il disputam acum cu sansa de a ne califica pentru faza urmatoare. A fost un vis pentru oricine din Letonia ca noi sa ne calificam la acest turneu final. Acum sintem aici si visul este sa ne calificam in faza urmatoare“, a spus Verpakovskis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS